Wortelhavermout

Degene die mij volgen op instagram weten dat havermout mijn absolute favoriet is als het op ontbijt aankomt. En dan met name de variant met worteltjes. Nou hoor ik je denken... wortel in de havermout? Ja echt! Het is ontzettend lekker, voedzaam en je bent gegarandeerd voor 3 uur verzadigd. Ik sta gerust wat eerder op om deze havermout te kunnen maken en ervan te genieten.

 

Als ik een ochtendvlucht heb (lees 04.30 op) dan maak ik deze wortelhavermout de avond van te voren en neem het in een bakje mee het vliegtuig in. Regelmatig krijg ik dan ook van collega's te horen: "wat heb jij in hemelsnaam bij je?!" Nou... havermout met wortel dus. De oranje kleur ziet er misschien wat raar uit, maar geloof me, het is écht lekker.

 

Mocht je dit nou nog nooit gegeten hebben, dan raad ik je aan om met minder wortel (100gr) en wat meer havermout en fruit erin te beginnen. Zorg er dan ook voor dat je de hoeveelheid water verminderd zodat het geen waterig papje wordt. Ik voeg ook altijd protein poeder toe omdat ik veel train. Mocht je dit nu niet gebruiken of in huis hebben, geen probleem. Voeg dan kaneel, speculaaskruiden, banaan, appel of blauwe bessen toe aan je havermout. Eventueel ander fruit kan uiteraard ook!

 

Ingrediënten

  • 200gr zelf geraspte wortels
  • 40gr havermout flakes
  • 200ml water & 200ml ongezoete amandelmelk
  • 50gr blauwe bessen
  • 1scoop white chocolate protein poeder
  • snufje kaneel

Hoe gaan we dit aanpakken? heel simpel; doe het water met de melk in een pannetje en zet het vuur aan. Ondertussen kan je de wortels raspen en deze vervolgens aan de melk toevoegen. Voeg ook meteen de havermout toe en laat het mengsel zachtjes op laag vuur pruttelen zodat het één massa wordt. Voeg als laatste de kaneel, protein poeder  (hmmm die smaak!!!) en blauwe bessen toe. Als toppings kun je er alles opgooien wat je lekker vind, maar denk wel aan je kcal en macro's!

 

voedingswaarde zonder toppings: 345kcal, 41gr koolhydraten, 25gr eiwit, 6gr vet en 11,5gr vezels.

Enjoy!