Pindakaasbrood

Afscheid van de havermout

 

“Of het een idee was om s’ochtends met iets anders te ontbijten dan alleen maar havermout?”  Uhm sorry wat?! Degene die mij kennen en/of volgen op instagram weten dat Havermout MY LIFE is. Deze zin van mijn coach op de Personal Body Plan app moest ik dan ook drie keer lezen. Ik kreeg het warm en koud tegelijk. De paniek brak uit. Tientallen gedachtes schoten door mijn hoofd die ik wilde zeggen tegen mijn coach.  Van “neem mijn favoriete maaltijd niet van me af” tot “No way dit ga ik niet veranderen”.  Maar uiteraard stuurde ik dat niet. Want ze had gelijk; variatie is key. Gedurende het PBP en fitness traject de afgelopen maanden heb ik al zoveel lekkere voedingsmiddelen achter me moeten laten. Dat vond ik absoluut geen probleem. Ik kan prima zonder chips, koekjes, friet en pizza. Ik ben een liefhebber van broccoli, kip, vis en fruit.

 

Mijn havermout is ontzettend gezond. Laat ik dat even voorop stellen! Er zitten onwijs veel goede voedingsstoffen in en heeft mooie voedingswaardes. Dus ik mag het gerust elke dag nemen. Maar variëren is wel goed voor het lichaam. Vandaar dat ik vanmorgen enthousiast naar de supermarkt ben gegaan om te zoeken naar een alternatief. Helaas zonder resultaat. Ik móét in de ochtend namelijk iets zoets hebben. De pannenkoeken heb ik uitgeprobeerd. Heel lekker, maar voor een lange vlucht of zware training niet vullend genoeg (mijn wannabe spieren vreten als een hongerige zeekoe). Eenmaal thuis begon ik wat te dralen in de keuken. Wat moet ik nou morgenochtend gaan eten?!  Ik opende mijn keukenkastjes en mijn oog viel op 17 dichte potten pindakaas (Nog een product waar ik recent afscheid van genomen heb, ik had de neiging om eruit te lepelen) En ineens had ik een idee! Ik ga gewoon weer iets lekkers bakken voor mezelf. Nou had ik alleen van winkel niks meegenomen en moest ik iets maken van de voorraad producten uit mijn kast... 

Het resultaat is de pindakaasbrood geworden. Want HA ik ben zo slim. Geen havermout meer? Prima dan ga ik weer aan de pindakaas! Met als resultaat een onwijs lekker pindakaasbroodje. En het is gemaakt van onder andere bonen. Ja echt waar. Ontzettend lekker zacht, dik en smeuïg. En natuurlijk ook nog eens gezond. Per dikke plak ongeveer 150kcal, 24gr koolhydraten, 15gr eiwit en slechts 2gr vet. Doe hier een bak kwark bij en you’re good to go! Natuurlijk ga ik het recept met jullie delen:

  • 1 blik cannelini bonen (uitgelekt)
  • 50 gr kikkererwten uit blik (uitgelekt)
  • 175 gr eiwit
  • 115 gr havermoutmeel
  • 5 gr bakpoeder
  • snufje zout
  • Eiwit poeder pindakaas smaak. Indien je deze whey poeder niet hebt gebruik dan vanille, banaan of witte chocolade smaak. 
  • 3 lepels pindakaaspoeder van Body en fit shop OF pindakaas uit de pindakaas pot 

Bereidingswijze:

verwarm de oven voor op 160 graden. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of met de hand en garde. Bekleed een cakeblik met bakpapier (tip: maak een prop van je bakpapier en houd deze onder de kraan zodat het goed nat wordt. Vervolgens de prop uitwringen en je kan het bakblik beter bekleden) Giet het beslag in de cakeblik en plaats in de oven gedurende 25 minuten. 

 

 

Mijn coach gaat morgen trots op me zijn. Dat weet ik zeker J