Gezonde Chocolade Brownie

Wie houd er nou niet van? Van nutella tot Johnny Doodle en Tony Chocolonely. Door mijn havermout of gewoon een brok in mijn knuistje. Ik ben echt gek op chocolade! Er zijn jaren geweest dat ik het absoluut niet at. Ik werd er dik van, het was ongezond, het was slecht. Maar inmiddels ben ik mijn lichaam gaan respecteren en waarderen. En een goede manier om je waardering te laten zien is door chocolade te geven (vind ik). Dus geef ik mijn lichaam af en toe een flink stuk chocolade. Het liefst een bijzondere smaak. Zoals caramel/zeezout of witte chocolade/speculaas. Ik eet echt niet alleen maar pure 70% cacao repen. Nee, als ik het doe, wil ik het goed doen. Een andere manier om aan mijn wekelijkse dosis waardering te komen is door met chocolade te bakken. Maar dan wil ik er toch graag iets gezonds van maken. Dus zo ontstond de chocolade brownie met cannelinni bonen. Ik gooi het door de havermout of eet een plak als tussendoortje. Het heeft prima voedingswaarden waardoor het ook gebruikt kan worden als pre-of postworkout snack. 

 

Ingrediënten:

  • blik cannelinni bonen (uitgelekt, ongeveer 320 gram)
  • 160 gram eiwitten
  • 110ml ongezoete amandelmelk
  • 115 gram havermoutmeel (of andere bakmeel)
  • 5 gram bakpoeder
  • 20 gram whey poeder naar keuze (weglaten kan ook) Ik gebruikte uiteraard de chocolade smaak
  • 30 gram cacao poeder
  • snufje zout

Bereiding: verwarm de oven voor op 175 graden. Mix de ingrediënten in een keukenmachine totdat een glad beslag ontstaat. Vergeet niet even te proeven! Besmeer een siliconen bakvorm met wat kokosolie en giet vervolgens het beslag inde bakvorm. Plaats de cake in de oven en bak gedurende 30 minuten.  Lik je gereedschap schoon en wacht tot de cake klaar is. Enjoy!