Ik heb nieuws!

Eindelijk kan ik het gaan vertellen. Want ik heb leuk nieuws!  (En waarom daar deze foto met een meloen bij moet, moet je me niet vragen)

Dit weekend heb ik me definitief aangemeld voor…. Een nieuwe studie!  De afgelopen vier jaar heb ik ontzettend hard gewerkt in een rondvliegende drukcabine. Het werk als stewardess vind ik fantastisch. Mijn collega’s zijn gezellig en het feit dat elke dag anders is spreekt mij enorm aan. Mijn baan is nooit saai. Ik maak van alles mee, ontmoet dagelijkse nieuwe mensen en heb al diverse landen mogen bezoeken. Maar mijn baan heeft ook een keerzijde…Ik ben de laatste tijd vaak moe. Het zomerseizoen zit nu echt op een hoogtepunt. En mijn collega’s en ik worden echt tot het uiterste gedreven. Lange werkdagen, minimale rust en korte weekenden. En ik klaag niet. Dat zal ik nooit doen want ik heb een fantastische werkgever! Maar het geeft me wel stof tot nadenken (meestal ’s nachts als ik moet melden voor een Antalya om 04.00 in de ochtend) Toen ik nog jong was heb ik de HBO opleiding voeding & diëtetiek gedaan én afgerond. Echter kon ik er niet meteen een baan in vinden en belandde ik in de luchtvaart. En daar heb ik nooit een seconde spijt van gehad. Want de afgelopen 4 jaar ben ik enorm gegroeid. Binnen Transavia heb ik fantastische mensen ontmoet die ik nu mijn vrienden mag noemen. Ik heb mijzelf ontwikkeld, veel geleerd, veel meegemaakt en veel gezien.

 

Maar terwijl ik dit typ is het zaterdagavond. Wetende dat ik vannacht om 01.30 op zal staan. Om naar Schiphol te rijden. En te gaan vliegen. En dan vraag ik aan mijzelf. “Thalita wil jij dit de rest van je leven blijven doen?” Nooit een weekend vrij. Altijd werken met feestdagen. Tropenroosters in de zomer. Nachten met weinig tot geen slaap. Wil ik dat de rest van mijn leven? Ik ben heel slecht in het maken van keuzes. Maar hier maak ik er wel een. Nee. Dat wil ik niet. Ik heb namelijk nog een andere passie: sport en voeding.  De mensen die mij kennen en/of volgen weten dat ik daar dagelijks veel mee bezig ben. En ik weet dat mijn toekomst daarin ligt. Het liefst wil mensen gaan begeleiden in hun traject naar een Healthy Lifestyle. Training- en voedingsschema’s opstellen. Coachen, motiveren, ondernemen. Daar wil ik mijn toekomst in maken. En dat ga ik ook doen. Te beginnen met een nieuwe opleiding: Sport, voeding en gezondheid een specialisatie op HBO niveau, die aansluit op mijn al afgeronde Hbo-opleiding van vier jaar geleden. En daar heb ik zin in!

 

 

Voor de mensen die net een ticket hebben geboekt bij Transavia inde hoop met mij te zullen vliegen; wees niet getreurd. Want ik ga niet weg. Het komende jaar blijf ik werkzaam als stewardess. Al zal ik dat een gedeelte van het jaar Parttime gaan doen. Zodat ik naar school kan en braaf mijn huiswerk kan gaan maken. Blijf me dus vooral volgen!