Healthy ijskoffie

Het warme zomerweer van deze week vraagt om verkoeling. En behalve de smoothies, sapjes en fruitwater kan ook een ijskoffie daarbij niet ontbreken. Tot een paar jaar geleden ging ik standaard elke week met een vriendinnetje ijskoffie drinken bij de HEMA. Daar hadden ze de aller-lekkerste. En wij konden het weten, want we hadden elke ijskoffie in de stad (en zelfs in Duitsland) getest. Leuk detail; ik lust absoluut geen koffie. Een cappuccino gaat nog wel. Maar gewone koffie vind ik niet te drinken. Vandaar dat de ijskoffie een mooi alternatief was. Lekker veel melk, een siroopje erdoorheen en voilà!  Maar de afgelopen twee jaar heb ik deze eigenlijk niet meer gedronken. In de zomer krijg ik als cabin crew op de Griekse luchthavens nog regelmatig een Frappuccino in mijn handen gedrukt. Deze is best lekker alleen qua smaak toch anders dan de gezoete koffies in Nederland. Maar vorige week in Kreta, samen met mijn vriend was ik toch weer om. Elke dag wilde ik een Frappuccino drinken, want daar waren ze wél heel erg lekker. Geen idee wat er anders aan was... misschien de dikke schuimlaag.... misschien de vakantiesfeer. 

 

Eenmaal thuis raakte ik via instagram geïnspireerd door andere meiden die de lekkerste recepten deelden van ijskoffies. Helaas niet altijd de gezondste en vaak met veel verschillende ingrediënten. De afgelopen weken ben ik niet heel strikt geweest met mijn voeding. Dus een frappuccino met (room) ijs en suiker past nu niet in mijn voedingsplan. Ik moet weer wat strenger zijn de komende weken. Maar ik wil wel af en toe genieten van een ijskoude koffie. Vandaar dat ik voor jullie wat geëxperimenteerd heb en dit recept graag wil delen. Als extra smaak voeg ik nog wel een siroop toe. Maar ik kies hierbij voor de Zero Syrups van Body en Fit shop. Deze zijn er in super veel smaken zoals banaan, karamel, chocolade en Tiramisu. Allemaal stuk voor stuk heerlijk door de yoghurt, havermout, smoothie én door de ijskoffie heen. Het goede nieuws is dat jullie deze nu via mijn website kunnen bestellen door rechts op de body en fit shop banner te klikken. Maar genoeg reclame gemaakt, bij deze het recept. Ik heb ongezoete amandelmelk gebruikt (13kcal per 100ml) Maar je kan ook water gebruiken en daarmee het aantal kcal nog meer verlagen. Of juist verhogen door gewone melk of sojamelk te gebruiken. Wanneer je de koffie met water maakt heeft deze slechts 51kcal. Persoonlijk vind ik melk lekkerder omdat deze een romige smaak geeft. 

 

Ingrediënten

  • 200- 250ml ongezoete amandelmelk
  • 1 zakje kant en klare cappuccino poeder
  • Heel veel ijsblokjes!
  • Scheutje Zero Syrup van body en fit shop

 

 

Hoe te bereiden? Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Ik heb zelf een “ijscrusher”stand. Deze is perfect om hierbij te gebruiken. Even 20 seconden crushen en de koffie is klaar! Lekke genieten zonder schuldgevoel