Karamel-zeezout-chocolade rijstwafels

Mijn favoriete chocolade?  Tony’s Chocolonely karamel met zeezout. De smaak van karamelchocolade met een crunch van zeezout vind ik echt hemels. Af en toe houden mijn vriend en ik een cheatavond. Op deze avond mogen we alles eten wat we lekker vinden maar niet in ons dagelijkse voedingspatroon past. Voor mij is dat standaard chocolade. Meestal wissel ik af tussen Johnny Doodle en Tony. Mijn favoriete mannen voor een geslaagde (cheat)avond.  

 

Eerlijk gezegd zou ik dagelijks wel chocolade willen eten. Mijn snack-attacks heb ik aardig onder controle. Maar een stuk chocolade in de avond… Of middag… Of gewoon al meteen bij het ontbijt. Ik zou er geen Nee tegen zeggen. Daarom leek het me een goed idee om een snack te maken met Tony die ik wat vaker kan eten dan alleen tijdens de tweewekelijkse cheatavond. En dat is de Tony Chocolonely Karamel-zeezout-chocolade rijstwafel geworden. Er is niks zo simpels als een rijstwafel. Prima als snack met kipfilet of pindakaas. En nu dus ook met chocolade. Op deze manier is mijn honger naar Tony weer even gestild.

Mijn Tony zou ik niet zo snel delen, maar dit simpele recept uiteraard wel! Wat heb je nodig:

  • 1 reep Tony’s Chocolonely karamel met zeezout (of een andere favoriete reep!)
  • 8-10 rijstwafels basic
  • Eventueel decoratie zoals zonnebloempitten, gojiberries en mulberries

Wat moet je doen? Zet een pan met water op het vuur en plaats hierop een (glazen) kom. Het is belangrijk dat de kom het water niet raakt. Breek de Tony’s reep in kleine stukjes (stop een stukje in je mond) en doe de stukjes chocolade in de glazen kom. Laat de chocolade langzaam au bain Marie smelten. Roer regelmatig door totdat een glad mengsel ontstaat. Pak nu de rijstwafels erbij. Met een lepel kan je deze gesmolten chocolade op de rijstwafels scheppen. Strijk een mooie chocoladelaag over de gehele rijstwafel. Decoreer met zonnebloempitjes en de goji-en mulberries. Plaats de rijstwafels vervolgens even in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. En klaar!