Havermout pizza

Pizza als ontbijt? Nee liever niet eigenlijk. Ik wil s‘ochtends graag met iets zoets ontbijten. Voor mij geen gekookt ei of smoothie met spinazie. Ook een boterham met kip hoef ik op vroege morgen niet te hebben. Het liefst eet ik havermout, kwark met fruit of bananenpannenkoekjes. Daar heb ik sinds kort deze havermout pizza aan toegevoegd.  Waarom? Omdat het ontzettend makkelijk te maken is, het is gezond, lekker én je kan er zelf mee variëren. Als je deze pizza in de avond maakt, kan je ’m ook prima meenemen naar het werk.

 

De basis van de havermout pizza is voedzaam en gemaakt van enkel gezonde producten. Om wat meer smaak toe te voegen kan je ervoor kiezen om er een schep eiwitpoeder doorheen te doen. Of een lepeltje pure cacao poeder.  Ook de topping van je pizza kan je zelf zo gek maken als je wilt. Ik koos in deze variant voor pindakaas (goede vetten) en plakjes banaan met framboos. Maar wat dacht je van nutella? Of warme kersen? Of aardbeien met suiker? Net als met een gewone pizza kan je er dus je eigen draai aangeven. Ik zou zeggen: aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • 2 eiwitten
  • 1 banaan
  • 60gr havermout
  • 2 lepels magere kwark
  • 1 lepel pindakaas (als topping)

 

Wat moet je doen? Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de eiwitten met de banaan, de kwark en de havermout in een blender of keukenmachine. Mix totdat een beslag ontstaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het beslag op deze bakplaat. Maak een mooie ronde pizza vorm. Bak de havermoutpizza in ongeveer 15-20 minuten gaar. Haal de pizza uit de oven en bekleed met pindakaas/nutella/kersen etc. It’s up to you! En geniet J