Kerst komt eraan...!

Ik heb geen kerstboom.
Zo dat is eruit. Mijn woonkamer is leeg. Geen groene boom met gekleurde ballen en mooie lampjes. Geen engelenhaar, geen piek en geen gouden slingers. Ter compensatie heb ik twee grote rode kerststerren gehaald mét glitters. En rode kaarsen. Bovendien heb ik gisteren nog de openhaard versierd met lampjes. De cadeautjes komen hieronder te liggen en dan wordt het met alle brandende kaarsen toch nog heel gezellig.
Ik wilde eigenlijk een blog schrijven over "hoe kom ik de kerstdagen door met al het eten, hoe maak ik gezonde keuzes bij het vreetfestijn en hoe blijf ik van alle chocolade en toetjes af" Maar dat leek me ook niet zo waardevol. Want; zijn daar niet al 100 blogs over geschreven door überfitte girls waardoor jij je alleen maar nog rotter voelt. Ik heb ze wel gelezen. "Tien tips om gezond en happy de feestdagen door te komen!" Jeej.... krijg ik dan jouw sixpack erbij? Ik denk niet dat jullie op zo'n blog van mij zitten te wachten. We willen toch allemaal gewoon lekker eten en daarvan gaan genieten.
Over dat lekkere eten gesproken...; Wist je dat we op eerste kerstdag gemiddeld 6000 calorieën eten? Dat is 3x de aanbevolen hoeveelheid die een vrouw per dag mag hebben. Jezus. Dat is 6 repen Tony Chocolonely. Volgens een onderzoek van Quest komen we tijdens de feestdagen gemiddeld een halve kilo aan. Dat is best veel. Ik hoop dat alles naar de juiste plek gaat. We kunnen helaas niet álles eten. (Sowieso dat ik voor het toetje ga! Zeg maar nee tegen de puree) En dit is het enige wat ik erover ga zeggen, Wees bewust wat je eet, maak keuzes en zeg soms ook nee.
Hebben jullie zin in de feestdagen? Ik wel! Zeker omdat ik nu lekker vakantie heb en dus overal mee naartoe kan. Naar mijn ouders en zusjes, schoonfamilie en een avond samen met mijn lief. Schat als
je dit leest; Ik wil graag die eenhoorn sloffen. 
Want ik mag dan wel geen kerstboom hebben, ik houd wel heel erg van de gezelligheid en de sfeer rondom kerst. Ik vind het ontzettend leuk om cadeautjes te kopen, in te pakken en zien dat iemand er gelukkig van wordt.  Weet je wat vooral belangrijk is; genieten. Genieten van het samenzijn met de familie. Van het lekkere eten. Van het feit dat er geen sneeuw ligt.En mocht je niet zo'n kerst fan zijn... het duurt maar twee dagen. Die zijn zó voorbij!
Fijne kerst allemaal! En kijk nog even naar mijn recepten voor gezonde ontbijtjes of snacks.