Koffie brownies met Oreo frosting

Een dikke koffie-chocolade brownie met een frosting van koffie & oreo koekjes. Hoe lekker klinkt dat?! En dan is het recept ook nog gemaakt van gezondere ingrediënten en kan je deze brownie zonder schuldgevoel eten. Ik zou elke dag wel chocolade kunnen eten. Elke dag een brownie... dan zou ik toch in de hemel zijn? Nou.. bij deze haal ik de hemel gewoon even naar jou toe. Want dit brownie recept ga ik delen. Deze dikzak stilt zeker je cravings naar een stuk chocolade.

 

De basis van de koffiebrownie bestaat enkel uit havermout, eieren, vers gezette koffie en dadels voor de zoete touch. Het toevoegen van de oreo koekjes bovenop is niet noodzakelijk. Al is het wel een heerlijke verrassing om na de smeuïge hap brownie nog een krokant stuk koek te proeven. Ook als je (net als ik) niet van koffie houd kan je deze dikkerd maken. Want de koffiesmaak verdwijnt grotendeels. Ik zal jullie niet langer ophouden, hop naar de keuken want dit is het recept:

 

Voor de brownie:

 • 100gram dadels
 • 100gram pindakaas
 • 1 kop vers gezette koffie
 • 50gram pure cacao poeder
 • 3 eieren
 • 90gram havermout(meel)
 • snufje zout

Voor de frosting:

 • 25gram pindakaas
 • 1 theelepel cacaopoeder
 • 1eetlepel koffie
 • 3 oreo koekjes verkruimeld

 

Verwarm de oven voor op 180graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Doe de dadels in een keukenmachine samen met de koffie en pindakaas. Meng dit totdat de dadels fijngemalen zijn. Voeg vervolgens de cacaopoeder, eieren, havermout en zout toe. Ment totdat een dik beslag ontstaat. Giet dit beslag in de cakeblik en plaats in de oven op 170graden gedurende 25 minuten.

 

Als de brownie klaar is laat deze dan een half uur afkoelen buiten de oven. Ondertussen kun je de frosting maken door alle ingrediënten (behalve de oreo's) hiervoor te mengen in een kom. Bestrijk de brownie met de frosting en druk de verkruimelde oreo's erbovenop. Laat nog even staan om verder af te koelen en snijd de brownie daarna in stukken.