"Star wars" Pindakaas balletjes

Waarom star wars zul je denken? Nou daar kom je halverwege dit recept achter. Mijn vriend is helemaal gek van de star wars films. Elk deel heeft hij zo'n 30 keer bekeken. En ook ik moest er enkele weken geleden aan geloven. Dat hoorde bij mijn culturele opvoeding aldus vriendlief. En ik moet zeggen... ik vond de films echt leuk. En dat vond mijn vent dan weer leuk. Onlangs is er wederom een film uitgekomen en het leek me leuk om een echte star wars snack te maken voor bij deze film. (En ik hoop hier natuurlijk girlfriend-points mee te verdienen!) Dat zijn de pindakaas-chocolade balletjes geworden. Het recept is heel simpel en staat hieronder uitgeschreven. Deze snack is ontzettend lekker en door de star wars cornflakes (DAT dus) ook nog eens goed crunchy. Mocht jouw vriend(in) juist fan zijn van Lord of the rings, frozen of juist van geen enkele film. Dan kies je gewoon andere cornflakes. Want eerlijk gezegd is het recept gewoon: pindakaas-chocolade balletjes. Het fijne van deze snack is dat er geen oven nodig is en het supersnel gemaakt kan worden.

Wat heb je nodig:

  • 165gram pindakaas
  • 3 lepels agave of honing
  • 8 lepels havermoutmeel of amandelmeel
  • 6 lepels cornflakes naar keuze
  • snufje zout
  • 80gram pure chocolade

 

Aan de slag: meng de pindakaas met de agave of honing in een kom en roer goed door. Voeg de havermoutmeel en het zout toe totdat de pindakaas droger wordt. Voeg de cornflakes toe en "cruch" deze een beetje met de achterkant van je lepel terwijl je het door de pindakaas mengt. Het deeg moet droog genoeg zijn om balletjes van de draaien zonder dat het aan je vinger blijft plakken. Voeg extra havermoutmeel toe indien dit niet het geval is. Draai dan de balletjes en plaats deze op een bord bekleed met bakpapier. Dit bord mag 7 minuten in de vriezer geplaats worden. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie. Haal de balletjes uit de vriezer en rol ze door de chocolade heen. Plaat terug op het bord en plaats opnieuw in de vriezer voor 20minuten. Hierna is de chocolade gestold en kan je beginnen met smikkelen!