Marshmallow cake

Marshmallows op een cake? Waarom niet! Het ziet er niet alleen ontzettend gezellig uit, het is ook nog eens heel erg lekker. Ik heb het mezelf wel erg makkelijk gemaakt vandaag... Als basis gebruikte ik namelijk de kant-en-klare Smartcakemix van Body & fitshop. Natuurlijk kan je ook zelf de cake maken met bijvoorbeeld banaan en havermout. Maar vandaag koos ik dus voor de easy way. En om jullie niet teleur te stellen heb ik wel een beetje gespeeld met de cakemix. Zo is de bodem van deze cake ontzettend crunchy geworden omdat ik er suikervrije cruesli van quaker gebruikt heb. Stel je dus voor.... een dikke plak cake. Eerst een crunchy bite, vervolgens de smaak van pure chocolade en daarna nog de gesmolten marshmallows.....Als dat geen ware traktatie voor je zintuigen is weet ik het ook niet meer. Ik zal niet zeggen dat de cake nu super gezond is. Ik heb immers de kant-en-klare bakmix gebruikt. Maar in mijn receptenindex zijn genoeg gezondere recepten te vinden die jij eventueel als basis kan gebruiken mocht je dat fijner vinden. 

Wat heb je nodig voor deze Marshmallow cake?

De onderste laag:

 • 100gram eiwitten
 • 100gram cakemix
 • 30gram cruesli suikervrij of granola 
 • 30gram eiwitpoeder vanille
 • 50gram havermout

Chocolade laag

 • 200gram eiwitten
 • 150gram cakemix
 • 30gram cacao
 • 50ml amandelmelk ongezoet
 • 1 lepel honing of agavesiroop

Topping:

 • 100gram chocolade naar keuze
 • mini marshmallows

Aan de slag! Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Begin vervolgens eerst met de onderste cakelaag. Meng in een keukenmachine alle ingrediënten totdat een glad beslag ontstaat. Giet dit mengel in het cakeblik. Maak vervolgens de chocoladelaag door alle ingrediënten hiervoor wederom te mixen in een keukenmachine. Giet het chocolademengsel in het cakeblik over het andere beslag heen. Plaats dit geheel vervolgens in de oven op 160 graden gedurende 40 minuten. Laat de cake buiten de oven afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie en giet dit over de cake heen. Druk vervolgens de marshmallows in gesmolten chocolade op de cake. Plaats de cake ongeveer 1-2 minuten in de oven totdat de marshmallows een beetje geroosterd zijn. Aansnijden en.... genieten maar!