Pindakaas Fudge

Hmm wie houd er nou niet van Fudge? van die lekkere dikke caramels waar je tanden in wegzakken. En dan niet die goedkope uit de supermarkt. Maar die lekkere dikke van de snoepwinkel. Met kerst was ik in Maastricht en vond ik op de kerstmarkt een plaatselijke verkoper van de allerlekkerste Fudge die ik ook geproefd had. Met de meest waanzinnige smaken. Van Oreo-Fudge tot aardbeien-Fudge. En allemaal even lekker. Maar ai... zoveel suiker. Zo slecht voor mijn tanden. Zo slecht voor mijn lichaam. Toen begon ik te denken. Waarom is het zo moeilijk om gezonde Fudge te maken? Nou ten eerste.... zonder de suiker wordt het meteen al minder zoet. En dat smeuïge is ook moeilijk na te bootsen. Toch ben ik aan de slag gegaan. En het is deze Pindakaas Fudge geworden. Ik ben een verwend aanhanger van de Pindakaas is Life groep. Zonder pindakaas.... zou ik een stuk ongelukkiger zijn denk ik. Dus ik kon dan ook niet anders dan deze grote vriend te verwerken in mijn Fudge. Ben je geen pindakaas liefhebber? Wees niet getreurd. Binnenkort zal ik een andere variant plaatsen op mijn website en instagram.

 

Wat heb je nodig?

  • 100gram pindakaas
  • 30gram kokosolie
  • 3 lepels honing of agave siroop
  • 50gram chocolade naar keuze (ik gebruikte witte chocolade)
  • 40gram cashewnoten
  • snufje zout

 

Aan de slag: Snijd de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie. Doe de pindakaas in een keukenmachine en voeg de gesmolten chocolade hieraan toe. Smelt de kokosolie en voeg ook deze toe in de keukenmachine samen met de honing/agave en zout. Meng in de machine totdat een dik mengsel ontstaat. Bekleed een schaal of bakblik met bakpapier. Haal de Pindakaas mengsel uit de keukenmachine en roer de cashewnoten er doorheen. Vervolgens kan het geheel in het bakblik worden gedrukt. Plaats in de vriezer totdat de Fudge hard geworden is.

Eet smakelijk!