Rawfood: Dadel-chocolade Reep

De naam doet anders vermoeden (lees: chocolade) maar deze reep is toch gezonder dan de kitkats, snickers en marsen die in de winkels liggen. Bovendien is het zelf gemaakt en daardoor ook een stuk lekkerder. Er komen steeds meer cafés in Nederland waar gezonde cakes, taarten en snacks verkocht worden. De Rawfood producten doen het  daar erg goed. Het bereiden hiervan is gemakkelijk en ook zijn de Rawfood producten wat langer houdbaar. Zelf durf ik nog steeds niet zomaar wat "lekkers" te bestellen in een café omdat ik niet weet welke ingrediënten gebruikt zijn. Misschien zit er toch suiker in. Of witte meelproducten. Een lekkere smaak verkoopt en daar spelen de meeste winkels op in. En hiermee bedoel ik niet de Healthy foodbars die ook als paddenstoelen uit de grond schieten. Deze hebben een naam hoog te houden en creëren smoothies en snacks die wél bestaan uit de gezonde(re) ingrediënten. Toch sta ik liever zelf in de keuken om iets te bakken. Vandaag zijn dat deze rauwe dadel-chocolade repen geworden. Het is te lekker om niet met jullie te delen. Het recept is ook erg makkelijk, hier komt ie:

 

Wat heb je nodig

Voor de onderste laag:

  • 100gram havermout
  • 3 lepels honing of agavesiroop
  • 3 lepels kokosolie gesmolten

Voor de middelste laag

  • 10 dadels
  • 5 gedroogde vijgen
  • 2 lepels amandelmelk
  • 2 lepels kokosolie gesmolten
  • 1 lepel honing of agavesiroop

voor de bovenste laag

  • 100gram chocolade naar keuze

Aan de slag: Begin met het maken van de korst (de onderste laag) Meng de havermout met de honing en gesmolten kokosolie in een keukenmachine totdat een kruimelige en stevige massa ontstaat. Bekleed een (bak)blik met bakpapier en doe hier het havermout mengsel in dat je zojuist gemaakt hebt. Druk aan met een lepel en plaat het blik in de koelkast zodat het wat op kan harden. Begin vervolgens met het maken van de middelste laag. Ontpit de dadels en doe deze samen met de vijgen, melk, kokosolie en honing of agave in de keukenmachine totdat een nat mengsel ontstaat. Haal de bak uit de koelkast en spreid hier het dadelmengsel overheen. Zorg dat het gelijkmatig verdeeld is. Plaats opnieuw in de koelkast. Ondertussen kun je de chocolade au bain marie laten smelten. Deze gesmolten chocolade verspreid je over het dadelmengsel. Het geheel plaat je in de koelkast of vriezer zodat het kan uitharden. Snijd hierna in mooie repen of blokjes. Eet smakelijk!