Eiwitrijke Pindakaas/chocolade cake

Pindakaas

Chocolade

Cake

 

Drie woorden en ik ben verkocht. Het is waarschijnlijk al opgevallen dat veel van mijn recepten pindakaas of chocolade bevatten. Pindakaas is op het moment helemaal "hot" bij veel fitnessmeiden en jongens. Het heeft een goede vetzuursamenstelling en bevat veel eiwitten. En kan dus geen kwaad om af en toe pindakaas te eten en te gebruiken in recepten. Kies echter niet voor de light variant. Deze bevat misschien wel 30%  minder vet, maar ook  450% (!!) meer suiker. Ik gebruik dus in mijn recepten gewoon lekkere dikke pindakaas :) 

 

 

 Ik heb deze chocolade/pindakaas cake dan ook weer zo gezond mogelijk gehouden zonder toegevoegde suikers en andere rotzooi. Het bakken van deze cake is zó gepiept. En ik garandeer een heerlijk ruikende keuken.

Benodigde ingrediënten:

 • 1 rijpe banaan
 • 50gram eiwitpoeder (ik gebruikte witte chocolade, maar een andere smaak kan ook) Als je dit niet in huis hebt, gebruikt 30 gram extra havermout
 • 2 lepels cacao poeder
 • 2 lepels pindakaas 
 • 150 gram havermout
 • 200 gram eiwitten
 • 100 ml kokoswater
 • 40 gram cacao nibs/ chocolade

Voor de frosting:

 • 50gram pindakaas
 • 3 lepels kokosolie
 • 2 lepels magere kwark
 • 1 lepel honing of agave

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een cakeblik of taartvorm met bakpapier. Begin met het cake-beslag. Het makkelijkste is het gebruik van een keukenmachine. Meng hierin alle ingrediënten tot een glad beslag. Dit beslag giet je in de bakvorm. Plaats in de oven gedurende 30 minuten. Laat de cake na het bakken goed afkoelen voordat je de frosting erop doet. De frosting maak je door alle ingrediënten te mixen. Bestrijk de cake hiermee en plaats het geheel in de koelkast zodat de frosting wat hard kan worden.