Fruit & Noten chocolade Fudge

Een tijd terug maakte ik een Pindakaas Fudge (Hier) Ontzettend lekker en een beetje misselijkmakend als je er teveel van eet. Maar omdat niet iedereen van pindakaas houd heb ik nu nog een andere variant gemaakt. Misschien wel nog lekkerder dan de vorige. Behalve chocolade zit er ook gedroogd fruit en noten in. 

 

Deze Fudge kan vanzelfsprekend met Nutella gemaakt worden. Wat mij betreft de allerlekkerste chocoladepasta die er is. Maar... die zijn er al best veel. Vandaar dat ik koos voor wat andere basis ingrediënten. Wanneer je deze fudge wilt gaan maken kan je dus wat afwijken van de receptuur. Hoe handig is dat? :) Ik gebruikte zelf de Cacao-swirl pasta van de Lidl. Rond de feestdagen (kerst/Pasen) is deze meestal te koop. Gebruik anders gewoon chocoladepasta. Witte, pure of melk chocolade. Ook de inhoud van de fudge kan je zelf bepalen. Je kan verschillende soorten noten en gedroogd fruit kiezen. Hierdoor smaakt de Fudge nóg lekkerder!

Ingrediënten:

  • 3 eetlepels Tahini
  • 3 eetlepels Chocoladepasta naar keuze
  • 4 eetlepels honing of agavesiroop
  • 3 eetlepels kokosolie
  • half zakje vanille suiker

In Fudge kan je lekker fruit en noten doen. Ik gebruikte:

  • Handje ongezouten cashewnoten
  • Gedroogde cranberry's, abrikozen, vijgen
  • pompoenpitten

Aan de slag!

Plaats een pannetje met water op het vuur en zet hierop een vuurvaste stenen kom. In deze kom ga je de Tahini, chocoladepasta, honing/agave en kokosolie smelten. Gebruik een lepel om het gesmolten mengsel goed door te roeren. Voeg het snufje zout toe. Haal het mengsel van het vuur en roer de gedroogde vruchten en noten erdoorheen. Bekleed een kleine glazen schaal of blik met bakpapier of plastic folie. Giet het chocolade/vruchten mengsel in deze schaal. Verdeel goed. Je kan zelf de dikte bepalen door een smallere of juist brede schaal te kiezen. Plaats het mengsel minimaal 2 uur in de vriezer om op de stijven. Hierna kan je het in stukken snijden en lekker opeten!