Chocolate chip cookie Cheesecake

Chocolate Chip Cookie Cheesecake. Oftewel: de 4 C's. Het is een hele mond vol. Maar dat is een stuk van deze bijzondere cheesecake ook. En het is machtig. Absoluut. Maar niet heel erg zoet, want het is natuurlijk cheesecake. De onderste laag is de heerlijke "cookie" laag. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals banaan, dadels, havermout en eieren. Het geeft een goede bite aan de cake. Nog niet eerder heb ik een cheesecake gemaakt en ik moet zeggen. Deze is prima gelukt. Of het heel erg gezond is? Mwoah... maar dat komt dan door de bovenste laag gemaakt met roomkaas. Het is dus geen snack die je dagelijks kan gaan eten. Mocht je dat wel willen. Heel simpel. Laat de bovenste laag dan weg! Want zonder de cheesecake laag is het nog steeds een heerlijk hapje! Bovenop de cheesecake heb ik nog lekker wat kokos-chocolade flakes gestrooid die door de warmte van de oven een beetje gesmolten zijn. Al overtuigd om dit recept te gaan maken? Dit heb je nodig:

Voor de cookie-laag:

 • 200 gram havermout
 • snufje zout
 • 2 theelepels bakpoeder
 • vanille extract of honing/ agave siroop
 • 2 theelepels gist
 • 100 gram zoete dadels
 • 2 rijpe bananen
 • 50 ml ongezoete amandelmelk
 • 2 eieren
 • 3 lepels kokosolie

Voor de cheesecake:

 • 1 ei
 • vanille extract of honing/agave siroop
 • 1 pakje philadelphia light

 

Aan de slag; verwarm de oven voor op 180 graden. Begin met het maken van de cookie-laag. Doe de havermout, bakpoeder, zout en gist in een mengkom. Mix de rest van de cookie-ingrediënten in een keukenmachine tot een mengsel. Voeg dit mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer goed door. Giet 75% van dit mengsel in een bakvorm die bekleed is met bakpapier. Zet even aan de zijkant. Maag nu de cheese-cake laag door alle ingrediënten te mixen in een kom of (nog beter) de keukenmachine. Giet dit mengsel over de cookie-laag. Gebruik vervolgens de restanten van het cookie-beslag om over de cheese-cake laag te strooien. Eventueel nog chocolade chips toevoegen en het geheel in de oven plaatsen. Bakken op 175 graden gedurende 20-25 minuten.