No Bake Cookie-Dough koeken met Kaneelbiscuit chocolade.

Bij voorbaat alvast mijn excuses voor dit recept. Het was niet mijn bedoeling dat deze zo lekker zou worden én zo goed zou lukken. Maar vooral ook; dat deze gewoon echt gezond is. Want het is enkel gemaakt van kikkererwten, havermout en een beetje pindakaas. Bovendien is het recept heel snel gemaakt en heb je geen oven nodig. De titel zegt het namelijk al: het is een No Bake koek. Ik heb weleens eerder geëxperimenteerd met kikkererwten. Je kan er namelijk heerlijke cookie dough van maken. Je kent het vast wel.... rauw koekjes deeg. Heerlijk vind ik dat! Als kind koekjes bakken en dan alvast stukjes van het deeg opsnoepen. Of de Ben & Jerry's ijs met koekjesdeeg erin. Hmmm... Love it!

En nu heb ik dus ook cookie dough koeken gemaakt. Jup. En ook mijn favoriete Tonychocolonely chocolade is aanwezig  in dit recept. Dat maakt het uiteraard iets minder gezond. Je kan ook gewoon Pure chocolade nemen. OF het chocoladegebeuren helemaal weglaten. Geen probleem. Maar ik zou het niet doen. Ik heb bij dit recept de Tonychocolonely Kaneelbiscuit genomen. Omdat deze nog redelijk nieuw in het assortiment is. En bovendien is het kaneelbiscuit. Leek me perfect passen bij de Cookie Dough koeken. Nou... hier is dan eindelijk het recept!

 

Ingrediënten:

  • 1 blik kikkererwten uitgelekt
  • 150 gram havermoutmeel of amandelmeel
  • 2 lepels pindakaas crunchy
  • 4 lepels agave of honing
  • 1 theelepel vanille extract of een beetje vanille suiker
  • 80 gram TonyChocolonely chocolade 

 

 

Aan de slag. Laat de kikkererwten uitlekken en giet de hele inhoud vervolgens in een keukenmachine of blender. Voeg de pindakaas toe en meng tot een glad geheel. Het pindakaas/erwten mengel uit de keukenmachine schrapen en in een beslagkom gieten. Voeg hieraan de havermout/amandelmeel, honing en vanille toe. Meng totdat een dik en kruimelig deeg ontstaat. Het mag gerust droog ogen. Wanneer het te nat is kan je wat extra meel toevoegen. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hierin het cookie dough beslag. Druk het deeg goed aan. Plaat het cakeblik een half uurtje in de koelkast. Verwarm ondertussen de chocolade au bain marie. Goed doorroeren zodat alle klontjes weg zijn. Snoep een stukje van de chocolade terwijl je dit doet. Haal het cakeblik uit de koelkast en giet de gesmolten chocolade eroverheen. Bestrijk tot een gladden toplaag. Plaats het cakeblik weer terug in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden. Wanneer dit het geval is kan je gaan ETEN.