Unicorn Chocolade Cups

Het is geen geheim dat ik van roze en eenhoorns houd. De eenhoorn wordt momenteel ook gehypet door de wereld. Er zijn eenhoorn-taarten, eenhoorn-lunchrooms, eenhoorn-sloffen, eenhoorn-telefoons... en zo kan ik nog wel een pagina doorgaan. Waarom sommige meiden gek worden van dit dier? Geen idee. Misschien omdat het niet bestaat. Het is net zoals als "The perfect boyfriend" Je kan fantaseren over hoe hij eruit ziet. Welke cadeautjes hij voor je meeneemt. Hoe hij je in de watten legt. Dat hij het super goed kan vinden met jou chagrijnige kat en het niet erg vind als je last hebt van PMS en foodcravings. Maar in the end weten we allemaal dat het perfecte vriendje niet bestaat. (Grapje natuurlijk, die van mij is perfect) En zo is het ook met de eenhoorn. Bestaat niet. Maar fantaseren erover kan wel. En nog mooier... Het is nu dus ook mogelijk om je te omringen met alles wat eenhoorn is. Ik heb zelf een aantal eenhoorn knuffels, Eenhoorn kruiken. Eenhoorn sleutelhanger en een eenhoorn pyjama. Ik durf hier nu open voor uit te komen. (Dat vriendje heb ik namelijk toch al). En als ik aan eenhoorns denk, dan denk ik aan Roze. Glitters. Vleugels. Maar ik denk ook vaak aan eten. Het liefst aan chocolade. Dus nou dacht ik. Waarom combineer ik die twee dingen niet? En het resultaat is best cool. 

Ingrediënten

  • 100 gram marshmallows
  • 1 reep pure chocolade
  • 2 reepjes Hershey chocolade. Ik gebuikte deze. Maar een ander soort chocolade kan natuurlijk ook! Bijvoorbeeld witte chocolade. 
  • 4 lepels kokosolie

 

Begin met het smelten van de Hershey chocolade. Dit kan je het beste au bain Marie doen. Zet een pannetje met water op het vuur en plaats hierop een stenen kom. Breek de chocolade in stukjes en doe deze in de kom samen met 2 eetlepels kokosolie. Ondertussen zet je cupcake-vormpjes klaar op het aanrecht. Ik gebruikte gewoon papieren vormpjes en deed deze in een brownie bakplaat. Zo staan de vormpjes stevig rechtop. Verdeel de gesmolten chocolade over de cupcake vormpjes. Ik kon er 5 vullen. LET OP: Het hoeft alleen een bodemlaagje te zijn. Plaats de vormpjes 10 minuten in de vriezer.

 

Ondertussen kun je de marshmallow gaan laten smelten. Dit doe je door de de marshmallows in een magnetron bestendige kom te doen samen met 1 eetlepel water en 1 eetlepel kokosolie. In 20-30 seconden zijn de marshmallows voldoende gesmolten. Het is nu een plakkerige massa geworden. 

 

Haal de cupcakes uit de vriezer en verdeel nu de marshmallow vulling over het eerste chocolade-laagje. Plaats opnieuw terug in de vriezer gedurende 10 minuten. Nu kun je de laatste stap uitvoeren: de pure chocolade smelten. Opnieuw au bain marie met een beetje kokosolie. Zodra de chocolade gesmolten is, giet je deze over de bevroren marshmallow laag heen. In de vriezer voor 15 minuten. En daarna kan je ze op gaan eten!