Valentijns Frambozen Taartje

Over twee dagen is het Valentijn. Op 14 februari staat de dag in het teken van de liefde. Sommige mensen verafschuwen het. Anderen kijken er reikhalzend naar uit. Het is al met al vooral een commercieel succes. Een dag per jaar kan je (anoniem) je liefde verklaren aan een speciaal persoon. Misschien wel aan die leuke buurjongen of knappe collega. Maar ook in een relatie kan het een moment zijn om aan je geliefde te laten zien hoeveel je van hem of haar houd. Een lief kaartje, sms-je of romantisch etentje. Even stilstaan bij de liefde die je voor elkaar voelt. 

 

Mocht je bij de groep Romantica's horen, dan heb je allang bedacht wat je op deze dag gaat doen.Misschien heb je zelfs al een cadeautje gekocht. Maar hoor je tot de groep "Stomme commerciële onzin" Dan ben je er misschien (nog) niet mee bezig geweest. Stiekem roept een groot deel onder ons dat we niet aan valentijn doen. En vinden we het tóch leuk als onze geliefde iets speciaals heeft gedaan. Tot welke groep je ook hoort, of misschien zit je wel tussen de groepen in.... een ding is zeker. Liefde kan je kopen. Met... eten! Het is een kleine moeite om iets lekkers te bakken voor je geliefde. Bijvoorbeeld dit Frambozen Valentijns-taartje. Maar je kan ook naar mijn recepten index gaan en iets anders lekkers uitzoeken.

Ingrediënten:

 • 3 rijpe bananen
 • 50 gram zachte dadels
 • 3 eieren
 • 150 gram havermout/ amandelmeel
 • 2 theelepels bakpoeder
 • snufje zout
 • snufje kaneel
 • 2 blaadjes gelatine
 • 200 gram diepvries frambozen
 • 300ml ongeklopte slagroom
 • 2 lepels honing of agavesiroop

 

Maak eerst de bananencake. Verwarm de oven voor op 175 graden. Mix in een keukenmachine de bananen, (ontpitte) dadels, eieren, havermout, bakpoeder, kaneel en zout. Mix net zolang totdat een glad mengsel ontstaat. Bekleed het bakblik met bakpapier of bestuif het met meel/bloem. Giet het beslag in een bakvorm. Bij voorkeur natuurlijk in een Hartjes-vorm. Bak de cake in de oven gedurende 30 minuten. 

 

Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm ondertussen de frambozen in een steelpannetje op het vuur. Voeg voor de smaak wat honing of agavesiroop toe. Eventueel gewoon suiker kan ook. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze toe aan de frambozen. Let op: de frambozen hoeven niet helemaal gesmolten te zijn. Het moet geen saus worden. Klopt de slagroom stijf in een kom. Voeg hieraan het frambozen mengsel toe en roer goed door. Plaats het geheel in de koelkast.

 

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Daarna kan je deze overlangs doormidden snijden. Bestrijk de onderste plak cake met een dikke laag slagroom/frambozen crème. Plaats de tweede cake erop. En bestrijk opnieuw met crème. 

 

 

Smullen maar! Samen met je lief!