Gezonde Cookie-Dough

De afgelopen twee weken ben ik een aantal keer getagd in filmpjes van een nieuwe winkel in New York. Dit is een hele speciale winkel; hier verkopen ze namelijk Cookie-Dough. In allemaal soorten smaken en kleuren.Wauw! Was mijn eerste gedachte. Gevolgd door: Dit MOET ik eten. De CookiedoNY heeft het goed bekeken. Want wie houd er nou niet van rauw koekjesdeeg? Met chocolade? Of sprinkles? Of met Oreo's? Je kan verschillende smaken dough kiezen en deze worden dan voor jou in een ijshoorntje gedaan. Zodra ik dit filmpje zag ben ik bij mijn vriend gaan vragen of we alsjebliéft een citytrip naar New York konden doen. Maar dat paste niet zo goed in het budget en de planning. En ook mijn werkgever wilde niet speciaal voor mij vluchten naar New York gaan opzetten. Jammer. Ik liet het onderwerp rusten. En de deegballetjes verdwenen een beetje uit mijn hoofd. Tot afgelopen nacht. Ik kon niet zo goed in slaap komen. Dus wat ging ik doen? Precies... chocolade repen tellen in mijn hoofd. En ineens zat daar ook weer deze winkel in NY bij. Toen kreeg ik het idee, waarom maak ik het niet zelf? Maar dan wél gezond! En ook nog eens eiwitrijk. Het mooie van mijn recept is dat je zelf een smaak kan kiezen. Dat lees je hieronder in het recept. 

Wat heb je nodig?

  • 1 groot blik kikkererwten uitgelekt
  • 20 gram eiwitpoeder, smaak naar keuze. HIER kan je dus een smaak uitzoeken voor jezelf. Bijvoorbeeld witte chocolade, banaan, aardbei, nutella. Welke eiwitpoeder bij jou in de kast staat!
  • 2 grote lepels pindakaas naturel
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • eventueel toppings

Mix alle ingrediënten in een keukenmachine.

Klaar!

 

Nu heb je cookie-dough. En hoe smaakt het? Lekker hé! Eventueel nog toppings zoals stukjes chocolade of koek erdoorheen doen.