Courgette chocolade cake

Ik vind het altijd erg leuk om groente te verwerken in bak-recepten. Dat hoeft niet veel te zijn, maar gewoon een klein beetje. Hiermee maak ik een cake of taart meteen een stuk gezonder. De courgette in dit recept proef je helemaal niet. De smaak van chocolade overheerst. De courgette heeft er juist voor gezorgd dat de cake extra smeuïg werd. De courgette kan in dit recept ook vervangen worden door zoete aardappel. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten:

  • 40 gram chocolade eiwitpoeder (Heb je dit niet in huis, gebruik dan 2 lepels pindakaas OF extra cacaopoeder)
  • 30 gram cacao poeder
  • 50 gram havermoutmeel of amandelmeel
  • 4 eiwitten (ongeveer 90ml)
  • 150 gram courgette
  • 1 theelepel kokosolie
  • 2 lepels honing of agave
  • half zakje bakpoeder

Aan de slag;

verwarm de oven voor op 170 graden. Bak een cakeblik en bekleed deze met bakpapier.

Rasp de courgette en fijne sliertjes. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Doe dit vervolgens in een keukenmachine. Voeg nu de overige ingrediënten toe en mix net zolang totdat een dik beslag ontstaat. Giet dit beslag in de cakevorm. Plaats het in de oven en bak de cake gaar in 30-40 minuten.