No Bake Açai repen

Hebben jullie weleens acai op? Het is een Braziliaans besje vol antioxidanten, vitaminen, omega vetzuren en mineralen. In Brazilië groeit het alleen aan de palmbomen die langs de oevers van de amazone staan. Voor de locals daar is het een extreem populair product en ook overal verkrijgbaar. 

 

In Nederland is het alleen ingevroren te koop. Er worden dan met name smoothie(bowls) van gemaakt. Lekker als tussendoortje of als pre-workout. Acai levert namelijk 100% natuurlijke energie door de koolhydraten en de vetzuren die erin zitten. In sommige Healthbars kan je tegenwoordig een acai-smoothie bestellen. Helaas is dit ook vaak gemaakt met acai-poeder. De smaak hiervan is beduidend minder dan de bevroren producten. De lekkerste Bowls zijn heel makkelijk zelf te maken. Zie het recept hier op mijn website. Mijn vriend is gek op alles wat Braziliaans is en maakt geregeld de beste Acaibowls. Ik vroeg me alleen af of ik meer met deze producten zou kunnen doen dan smoothies maken. Dus ben ik van de week de keuken ingedoken en heb ge-experimenterend. Met deze super lekkere No Bake Acai-repen als resultaat. Makkelijk, snel, en echt heerlijk gezond! De Acai die ik gebruik is van het merk Ataste. Interesse in deze producten? Stuur me dan een mailtje op informatie@thalitamartens.com

 

Ingrediënten:

voor de repen

 • 100 ml water
 • 80 gram ongezouten cashewnoten
 • 1 pakje acai (100 gram)
 • 1 theelepel citroensap
 • 100 gram havermout(meel) /amandelmeel / kokosmeel
 • 40 gram eiwitpoeder vanille of white chocolade
 • 3 lepels honing of agavesiroop
 • half zakje bakpoeder

Voor de Frosting

 • 200 gram philadelphia light
 • 100 gram magere kwark
 • 100 gram gesmolten witte chocolade

Aan de slag: Voor de repen. Verwarm het water totdat het net niet kookt. Voeg de cashewnoten toe en laat deze 15 minuten weken. Laat de acai ondertussen buiten de vriezer ontdooien. Giet het water met de cashewnoten in een keukenmachine. Voeg het hele pakje acai toe en mix totdat een egale massa ontstaat. Voeg de citroensap toe. Giet het geheel over in een mengkom. Voeg de havermoutmeel (of andere meelsoort) toe samen met de eiwitpoeder, honing/agave en bakpoeder. Er ontstaat nu een smeuïg beslag. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet hierin het mengsel. Druk goed aan en plaats in de koelkast voor 30 minuten. Maak ondertussen de frosting. Smelt de chocolade.In een bakje meng je de philadelphia met de kwark.Voeg de witte chocolade toe en roer stevig door. Dit mengsel kan je over de Acai-repen verdelen. Plaats het geheel terug in de koelkast totdat de frosting opgestijfd is.Eet smakelijk!