Pindakaas & Framboos met witte chocolade koeken

De beste recepten zijn degene die Per ongeluk ontstaan. Wanneer je in de kaste en koelkast kijkt en denkt... wat kan ik nog maken hiermee? Ik wordt dagelijks geprikkeld door social media waarin de meest fantastische recepten voorbij komen. En het liefst wil ik die allemaal maken en uitproberen. Maar dat betekend ook dat het allemaal opgegeten moet worden. En dat vind mijn spiegelbeeld minder fijn. Bovendien... ik wil jullie graag weer inspireren met een nieuw recept. Die nog niet gemaakt is. dat kost tijd, energie en onderdrukking van snoepgevoel. Maar het is me toch weer een keer gelukt. Ik heb voor jullie dit makkelijke en korte recept uitgewerkt. En het smaakt heerlijk!

 

 

Ingrediënten:

Voor de jam

 • 2 theelepels chiazaadjes
 • 100 gram diepvriesfambozen

Voor de koeken:

 • 70 gram havermout(meel) of amandelmeel/kokosmeel
 • 25 gram eiwitpoeder smaak neutraal
 • 40 gram pindakaaspoeder. Ik gebruikte deze
 • 1/2 zakje bakpoeder
 • 1 eetlepel honing of agave
 • snufje zout
 • 3 eiwitten
 • 1 eetlepel appelmoes
 • 1 theelepel kokosolie
 • witte chocolade (geraspt)

Aan de slag!

 

Begin met het maken van de Jam. Ontdooi de frambozen even in de magnetron totdat ze een beetje soppig zijn. Schep de chiazaadjes erdoorheen en roer goed door. Plaats het mengsel in de koelkast zodat er een gelei kan ontstaan.Verwarm de oven voorop 170 graden. Bekleed een klein cake bakblik (of andere vorm) met bakpapier. Vermaal de havermout (als je geen meel heb) in een keukenmachine. Giet het vervolgens over naar een komen voeg de eiwitpoeder, pindakaaspoeder, bakpoeder, honing en zout toe. Roer het goed door. Voeg daarna de eiwitten, appelmoes en kokosolie toe. Roer wederom goed door. Er ontstaat nu een soort koekjesdeeg. Plaats dit deeg in het cakeblik en druk goed aan. Het hoeft geen dikke laag te worden. Smeer hier het frambozenjam mengsel overheen. Rasp de witte chocolade en strooi deze weer over de jam heen. Plaats de koek in de oven gedurende 15 minuten. Laat het even afkoelen en.... eet smakelijk!