Salted Caramel Chocolade popcorn

Soms dan heb je een idee in je hoofd en dan wil je het gewoon gaan maken. Soms zijn die ideeën helaas niet zo gezond. Maar soms heb ik daar gewoon maling aan. Want een keer in de zoveel tijd mag je gewoon lekker cheaten in je voeding. En of dat met een pizza, frietjes of chocoladereep is maakt niet uit. Als je er maar van geniet! Een paar maanden geleden zag ik bij de Albert Heijn chocolade popcorn liggen. In de heerlijke smaken witte chocolade-aardbei en Toffe-melk. Maar ook double chocolate en witte chocolade Toffee. Nou ik hàd het niet meer. Een tijd lang was dat mijn favoriete cheat op de zaterdagavond. Totdat ik alle smaken gehad had en ik overstapte op de Tony Chocolonely en Johnny Doodle repen. Goddelijk. Op het moment van schrijven kan ik helaas nog niet zeggen dat ik genoeg heb van chocolade. Vanavond trek ik gewoon weer een reep open (eindelijk na drie weken!) Maar het leek me leuk om nu eens zelf popcorn te gaan maken. Want die kant en klare zakken zijn wel leuk en aardig, maar ik wil graag zelf bepalen welke topping er over mijn popcorn gaat. Dus leek het me een goed idee om de cheatmaaltijden te gaan mengen. En zo ontstond deze Salted Caramel Chocolate Popcorn. Met mijn favoriete Tony in de hoofdrol. En weet je wat leuk is? Bij dit recept kan jij zelf JOUW favoriete chocolade gaan gebruiken!

Wat heb je nodig?

  • 1 reep chocolade naar keuze
  • 75 gram dadels zonder pit
  • 2 eetlepels honing of agave (kan ook weggelaten worden als je niet van te zoet houd)
  • zak popcorn naturel

 

Week de dadels in lauwwarm water totdat deze lekker zacht geworden zijn. Giet het grootste gedeelte van het vocht af maar niet alles! Doe de dadels met het laatste restje vocht in een keukenmachine en mix totdat een soepele en gladde massa ontstaat. Zet een steelpannetje op het vuur en doe hierin de dadelmassa met een scheutje water (honing/agave) en de helft van de chocoladereep. Roer goed door totdat alles gemengd is. In een plastic kom doe je de popcorn. Giet het chocolade/dadelmengsel over de popcorn heen en roer vervolgens lekker door totdat alle popcorn besmeurd is. Laat de popcorn even afkoelen en eet in de tussentijd de andere helft van de chocoladereep op. Zodra de chocolade op de popcorn hard geworden is kan je gaan eten! Smakelijk :)