Gastblog & Give-away E-book van @Ohmyfitness

 Mijn Gastblogger van vandaag is Diesna Loomans, op social media ook bekend onder de naam @ohmyfitness. Diesna is naast blogger/vlogger/editor en social media-tijger ook mama van dochtertje Jola en stewardess bij Transavia. Onlangs is haar eerste e-book "OHMYFITNESS" uitgekomen. Een 8-weken plan over voeding/fitness en lifestyle. Na aanleiding daarvan leek het me leuk om Diesna aan de tand te voelen. EN ik mag 10x het E-book weggeven! Hoe? Lees snel even verder....! 

Hoi Diesna! Wat leuk dat je een aantal vragen wilt beantwoorden. Als ik jouw website en instagram bekijk ben ik onder de indruk van jouw leven en werkzaamheden! Kan jij kort aan mijn volgers vertellen wat je precies allemaal doet?

"Ik ben Diesna Loomans (32) en moeder van Jola (7). Toen ik na mijn carrière als danseres een switch wilde maken naar de fitness ben ik fitvak (Fitnesstrainer) gaan doen. Al snel realiseerde ik mij dat ik het maken van content en video's voor mijn blog eigenlijk het leukste vond van alles. Zo spreek ik namelijk een grotere doelgroep aan en kan ik mijn verhaal en mening geven op mijn persoonlijke manier. Zo schreef ik mijn 8-weken plan e-book: Ohyfitness. Inmiddels focus ik me op het maken van youtube filmpjes. 

 

Jij werkt ook als freelance stewardess bij Transavia. Hoe combineer jij een fitte en gezonde levensstijl met dit beroep?  Heb jij nog tips voor mensen die ook onregelmatig werken?

Dat is inderdaad erg moeilijk maar zeker niet onmogelijk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik op dit moment alleen nog freelance vlieg en op het moment is dat niet erg veel. Alleen heb ik natuurlijk een tijd gehad dat ik fulltime vloog en een baby kreeg en ook nog in shape wilde komen. Ik vond het prettigste aan naar de sportschool gaan dat ik dan echt even me-time had. Even tijd voor mezelf, lekker muziekje erbij en alle drukte eruit zweten.

Tip om een fitte levensstijl te combineren met onregelmatig werken zijn vooral: zorgen dat je een goede planning maakt en daarbij je eten niet vergeten. Eten ook vaak voorbereiden op voorhand. Probeer echt ondanks dat het moeilijk is om aan je slaap te komen en gebruik nooit middelen die het makkelijker maken om te slapen of trainen (geen pre-workouts etc). Luister goed naar je lichaam.

Je ziet er super uit! Hoe ben je zo fit geworden?

Ik heb 10 jaar gewerkt als danseres en mijn eigen paaldansstudio gehad. Daar heb ik natuurlijk wat spieren aan over gehouden, maar echt shapen heb ik pas een jaar of 3 geleden gedaan. Toen ben ik mij ook pas echt gaan verdiepen in voeding. Ik was in mijn zwangerschap 30 kilo aangekomen dus had allang mijn danseressen figuur niet meer. Toch wilde ik er nog een keer helemaal voor gaan!

 

Op welke manier(en) train je? En in hoeverre ben je bezig met je eigen voeding? Kan je vertellen wat je zoal op een dag eet?

Ik doe momenteel 2x per week aan krachttraining en 2x aan yoga.Ik denk dat ik een jaar of 3 echt volle bak alleen krachttraining heb gedaan van 5x per week maar dat hield ik niet meer vol. Ik voelde mij stijf en moet mijn been-en billenoefeningen steeds zwaarder doen en kreeg last van mijn rug. Ik was eigenlijk een beetje obsessief bezig met mijn billen. Ik heb dat gelukkig los kunnen laten en ben helemaal in mijn element met yoga. Ik sla geen les over. Het is trouwens clubjoy yoga. Dat is een combinatie van yoga-functioneel trainen en chai chi. Tijdens mijn krachttrainingen doe ik met twee dagen ertussen steeds benen, billen, optrekken en buik/rug.

 

Ik eet gezonden probeer voor mijn blog van alles uit op gezond gebied.Bijvoorbeeld helemaal veganistisch eten of dan weer een week geen koffie. Haha, echt heel leuk om te merken wat bepaalde dingen met je doen. Normaliter is vooral mijn ontbijt en avondeten gezond. Zo gedurende de dag eet ik heel veel tussendoor. Eerst gezond.... als dat op is.... CHOCOLADE.

Eet je ook weleens iets ongezonds? Wat vind je het lekkerste om mee te cheaten?

Tuurlijk eet ik ook ongezond. Mijn vriend en ik eten elke week een pizza. Maar als ik zin heb in een patatje of snoepje dan neem ik dat gewoon. Ik heb alleen niet vaak ongezonde dingen in huis. Anders zit ik tijdens mijn (thuis)werk ongemerkt te vreten haha!

 

Wat vind jij van de huidige fitgirl-trend? Is het een goede stroming of schuilt er ook gevaar in?

Fit dit, fit dat, klopt. Maar het is ook wel wat je zelf ziet. Ik bedoel, ga maar eens kijken naar de FOODIES. WOW! Dat is ook een hele hype. En als je helemaal top wilt zijn ben je in alles nummer 1. Maar er schuilt zeker gevaar in onder de jongeren. Ik hoop echt dat mensen zichzelf niet teveel vergelijken met neppe voorbeelden op social media. Daar kunnen mensen tegenop zien en denken; wauw daar ga ik ook voor.  Maar ondertussen zijn deze mensen soms gephotoshopt met hun facetune of gebruiken ze anabolen om op hun "natural Healthy Fitgirl" #transformation te komen. Zo lang iemand ergens eerlijk over is heb ik er geen problemen mee. Maar een voorbeeld zijn voor anderen onder het mom van leugens vind ik vreselijk. 

 

Daarom blog ik juist met het idee "OHMYFITNESS" en over: fitness, food, fashion en vooral fun. Omdat het wel LEUK moet zijn. Geen zware opgave. Of streven naar een ideaalbeeld wat misschien helemaal jouw bouw niet is. Maar jezelf lekker voelen van binnenuit en GEZOND zijn. Want daar heb je je hele leven iets aan.

Kan jij iets vertellen over jou e-book? Wat is het doel ervan?

Mijn e-book gaat een schema aan voor 8 weken. Het is een top schema en boek als je extra motivatie nodig hebt en een planning. De trainingen kunnen prima thuis worden gedaan en het is daarom ook erg geschikt voor moeders of mensen die zich niet prettig voelen in de sportschool. Ik heb het schema uitgewerkt na mijn persoonlijke kennis/ervaringen en dingen die ik geleerd heb tijdens mijn opleiding. Ik ben geen voorstander van het tellen van calorieen. Ik heb dit zelf nog nooit gedaan dus dit wordt ook niet gedaan inmijn boek.Wel geef ik natuurlijk allemaal tips over wat je kunt doen om alles in de hand te houden en..... in shape te komen in 8 weken! Ik bespreek ook mijn eigen onzekerheden en valkuilen. Dingen die ik uitgetest heb, mijn beste recepten etc.

Waarom wil je andere helpen met dit e-book? Wat is jouw drijfveer?

Ik wilde een groter publiek aanspreken dan wanneer ik in een klein groepje of 1 persoon les gaf. Toen ik er gewoon aan begon ging er vanzelf zoveel passie en werk inzitten dat het een soort "verslag" werd van mijn eigen reis naar mijn fitte lichaam en geest. En dit gun ik iedereen. Het is ook niet met een commercieel doel opgezet. Ik hoop dat iedereen mij gaat volgen op Youtube, zodat ik mensen met mijn video's kan motiveren!

 

En dan nu.... De Give-away!

Ik mag van Diesna maar liefst 10x haar e-book weggeven! Dus wil jij het 8-weken plan volgen, ofkan je het boek goed gebruiken voor tips, recepten en motivatie? Doe dan snel mee. Wat moet je doen om kans te maken?

1. Abonneer je op het youtube kanaal van @Ohmyfitness. Dat doe je heel gemakkeljk hier

2. Volg @ohmyfitness op instagram!

 

Laat hieronder in de comments, of via mijn instagram account (@ThalitaMartens) weten dat je meedoet.