Pindakaas & Banaan Cheesecake-bars

Als je van pindakaas, banaan of cheesecake houd; dan ga je dit recept heerlijk vinden. Allereerst heb ik een heerlijke crust gemaakt van cashewnoten, pindakaas en havermoutmeel met bananensmaak. Daarbovenop een romige cheesecake laag gemaakt van o.a. creamcheese, kwark en nog meer pindakaas. Je hebt geen oven nodig en het recept is heel makkelijk gemaakt. Ik gebruikt vaak kant-en-klare havermoutmeel in mijn recepten. In dit geval koos ik voor de flavoured oats van Body & fitshop. Maar je kan ook gewoon havermout gebruiken en deze fijnmalen in de keukenmachine. Ik heb altijd een pot pindakaas in huis, dus logischerwijs heb ik ook deze weer in mijn recept verwerkt. Mocht je niet van pindakaas houden, geen probleem. De smaak is niet overheersend aanwezig. Ik heb gekozen voor zo gezond mogelijk ingrediënten:

Voor de crust:

 • 80 gram cashewnoten (of walnoten of amandelen)
 • 100 gram havermoutmeel met banaan smaak (of amandelmeel of kokosmeel) 
 • 2 grote lepels pindakaas
 • 3 theelepels honing

Voor de cheesecake

 • 100 gram creamcheese light
 • 3-4 grote lepels magere kwark
 • 1 grote lepel pindakaas
 • 2 theelepels honing
 • 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Topping:

 • gesmolten (pure) chocolade
 • aardbeien
 • etc......

Begin met het maken van de crust; Doe de cashewnoten samen met de havermoutmeel in een keukenmachine een mix totdat de noten fijngemalen zijn. Voeg de pindakaas en honing toe en zet de keukenmachine weer aan. Mix totdat een deegbal ontstaat. Bekleed een bakblik met bakpapier en druk hier de deegbal in. Plaats de crust in de koelkast. 

 

Maak nu de cheesecake. Doe de cheesecake in de keukenmachine en voeg de pindakaas en honing toe. Smelt de kokosolie en voeg ook deze toe. Zet de keukenmachine aan en mix goed. Deze cheesecake mix kan je nu verdelen over de crust. Plaats het terug in de koelkast gedurende 1 uur zodat het kan uitharden. Versier de cheesecake met chocolade, aardbeien of wat jij lekker vind!