Oreo-chocolade Fudge

Nee helaas. Dit is geen gezond recept. Ik heb gewoon een keer iets gemaakt met echte chocolade en echte koekjes. Gewoon omdat je ook moet kunnen genieten. Fudge is heerlijk. In de winkel wordt voornamelijk karamel fudge verkocht. Of fudge met noten. Slecht voor de tanden, maar heerlijk in de mond. De lekkerste Fudge is die van de markt, of zelfgemaakt. Ik weet niet waar het aan ligt. Misschien omdat er meer aandacht aan besteed is. En hoe groter de Fudge, hoe beter als het aan mij ligt. Ik heb al eens pindakaas-fudge gemaakt. En ook de chocolade-noten-Fudge was een succes. Ik denk dat ik nog wel 100 soorten kan bedenken en wil maken. En misschien ga ik dat ook gewoon doen. Voor jullie nu in ieder geval deze Oreo-chocolade Fudge. Man, man man..... wat is deze lekker. Het lijkt op een chocolade blok (iets met, te langer in de vriezer laten zitten) Maar als je deze brokken even buiten de koelkast laat staan veranderen ze in zachte Fudge. Oreo-koekjes zijn erg populair én smakelijk. Ook deze zijn in verschillende varianten te verkrijgen. Dus waarom niet het beste van twee werelden combineren?

Wat heb je nodig?

  • 50 gram kokosolie
  • 30 gram cacaopoeder
  • 1 chocoladereep (100 gram) melk of puur (ik gebruikte melk)
  • 2 eetlepels honing 
  • 4 eetlepels notenpasta
  • 6 oreo-koekjes (of meer)

Aan de slag! Want we hebben trek.

Bekleed een cakeblik of glazen schaal met bakpapier. Breek de chocolade in stukjes en smelt au-bain-marie. Voeg wanneer de chocolade gesmolten is; de kokosolie, honing en notenpasta toe. Blijf goed roeren totdat een glad mengsel ontstaat. Voeg nu de cacaopoeder toe. Breek de Oreo-koekjes in stukjes en roer deze kort door de chocolade. Haal de bak met chocolade/oreo van het vuur. Giet het mengsel in het bakblik/ glazen schaal. Verdeel de chocolade goed. Bestrooi de bovenkant met nog verkruimelde Oreo en plaats het geheel in de koelkast. Laat het minstens 1 uur staan. En controleer na een uur of het hard genoeg is. Snijd in brokken en.... eten maar!