Salty-Popcorn chocolade-repen

Hebben jullie ook een heerlijk paasweekend gehad? Lekker twee dagen thuis, met familie of met vrienden? Ik had het geluk om beide paasdagen vrij te zijn. Wat resulteerde in een bezoek aan mijn schoonfamilie in Limburg (en lekker uit eten!!) en op zondagmiddag aan de gourmet bij mijn ouders. Voorafgaand aan deze gourmet had mijn moeder iets leuks bedacht. Ookal zijn al haar dochters en schoonzoons tussen de 25 en 30, het leek haar een goed plan om grote chocolade paaseieren te gaan verstoppen. En dat heeft ze geweten.... Het werd een heuse wedstrijd waarin elk stelletje de meeste paaseieren wilde vinden. De ellebogen werden gebruikt om het zo maar te zeggen. En de eieren zaten verstopt op originele plekken zoals in het aquarium en in de muizenkooi.(ja... echt waar). Mijn moeder had meer dan 100 chocolade eieren verstopt. En wat je vond.... mocht je houden. Dus tsja...toen ging het echt los. Vriendlief en ik wonnen (uiteraard) en vonden 58 paaseieren. Een stuk of 15 eieren zijn tot op heden nog niet (terug)gevonden. 

Maar dan kom je thuis. Met 58 grote chocolade eieren. En dan? Alles opeten lukte niet. Bovendien wilden we na de paasdagen weer "back on track" en geen snoep en koek meer eten. Dus bedacht ik me; dan ga ik er mee bakken! En een van de dingen die ik heb gemaakt is deze popcorn chocolade-reep. Nee... ook niet gezond. Maar wel leuk om te maken. In plaats van popcorn kan je ook iets anders toevoegen. En helemaal je eigen favoriete chocolade gaan maken.

Wat heb je nodig?

  • 30 paaseieren (of gewoon 2 repen chocolade)
  • handje popcorn

Smelt de chocolade au-bain-marie. Bekleed ondertussen een bakblik of cakeblik met plastic folie en bakpapier. Zodra de chocolade helemaal glad is giet je deze in het blik. Verdeel de chocolade goed over de bodem. Bestrooi met popcorn (of iets anders wat jij lekker vind) en plaats het in de vriezer. Twee uurtjes moet genoeg zijn. Eet smakelijk!