Mugcake met kaneelbiscuit

Hebben jullie al een keer de mugcake geprobeerd? Het is een tijdje een trend geweest op instagram. Een makkelijk en verantwoord ontbijtje die je zelf zo lekker en (on) gezond kan maken als je zelf wilt. Ik heb het een aantal keer gemaakt maar was naderhand nooit verzadigd (iets met, altijd honger) Tegenwoordig kan je de mugcake ook "kant-en-klaar" kopen in de supermarkt. Dr.oetker verkoopt deze, en je hoeft alleen melk toe te voegen. Super makkelijk. Maar super ongezond. Deze cakes bevatten stiekem gewoon veel suiker en conserveermiddelen. Het is dus beter om de mugcake zelf te maken. Maar wat is het nou precies? De naam zegt het al; het is een cake in een mok. Je doet een paar simpele ingrediënten bij elkaar in een mok, even mengen, opwarmen in de magnetron en voilà! Het ontbijt is klaar. De samenstelling van de ingrediënten kan ook uiteenlopen. Er kan havermout in, banaan, eieren, amandelmeel, of juist geen meel. Fruit, noten, chocolade....noem het maar op. En omdat deze mugcake met kaneelbiscuit een succes is, heb ik besloten om vaker een mugcake te gaan maken voor jullie.

Voor deze mugcake heb je nodig:

  • 1 schep eiwitpoeder (neutrale smaak, bijvoorbeeld vanille, banaan of witte chocolade)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel honing of ander zoetmiddel
  • 1 banaan
  • 1 groot ei (of 2 eiwitten)
  • 3 grote eetlepels havermout/ amandelmeel/ kokosmeel
  • paar brokjes tonychocolonely kaneelbiscuit chocolade
  • eventueel beetje melk als hette droog wordt

Aan de slag! Gooi de banaan in de keukenmachine of blender (of prak deze zelf fijn). Voeg het ei, de zoetstof, bakpoeder, eiwitpoeder en havermout toe. Zet de mixer opnieuw aan en laat alles goed doormengen. Giet het dikke beslag in een mok of kommetje. Roer de brokjes chocolade erdoorheen. Plaats de mok of het kommetje in de magnetron (op circa 900 watt) en zet deze 1,5-2 minuten aan. Ondertussen de keukenmachie schoonmaken en het aanrecht opruimen. Ping! De magnetron gaat af.... en je kan gaan eten. Je kunt direct uit de mok/kom eten of het cakeje om storten op een bord.