Aardbei-kokos kwarktaart

Hmm... kwarktaart. Die maakten we vroeger vaak thuis. Wel uit een kant-en-klaar pak van Dr.Oetker. Heerlijk! Beetje slagroom erop en dan was deze taart perfect op verjaardagen en feestjes. Er zijn ook veel recepten om kwarktaart zelf te maken. Het leek me een leuk idee om een gezonde variant te maken. Een recept met slechts een paar ingrediënten die je vaak standaard in huis hebt. Ik vind zelf aardbei erg lekker! Maar als je meer van framboos houd, of citroen, kan dat ook! Het leuke van deze gezonde taartjes, is dat je eindeloos kan variëren. De bodem is helaas wat te zacht geworden (dat zie je op de foto) dus naderhand heb ik de receptuur wat aangepast voor jullie.

Ingrediënten;

Voor de bodem;

  • 150 gram havermout
  • 3 eetlepels kokosolie (gesmolten)
  • 1 ei en 1 eiwit
  • 6 dadels zonder pit

Aardbeien-laag;

  • 400 gram aardbeien vla (of aardbeien kwark)
  • 4 blaadjes gelatine

Kokoslaag;

  • 300 gram magere kwark
  • 3 blaadjes gelatine
  • 4 eetlepels kokosolie

Mix de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine. Als het te droog is kan je een beetje water toevoegen. Druk de kruimellaag in een springvorm en druk goed aan. Hiervoor kan je de bolle kant van een lepel gebruiken. Zet de oven aan en bak de bodem 15 minuten op 170 graden. Laat de bodem goed afkoelen voordat je de aardbei-laag eroverheen giet. Week de gelatine in koud water. Doe de aardbeien vla (of kwark) in een steelpannetje en zet het vuur zachtjes aan. Voeg de gelatine toe en roer net zo lang totdat de gelatine helemaal opgelost is. De vla/kwark mag niet koken! Giet het mengsel over de bodem en plaats in de koelkast. De kokoslaag maak je op dezelfde manier. Alleen roer je er behalve de gelatine ook de lepels kokos doorheen. Zodra de aardbeienlaag opgestijfd is in de koelkast kan de kokoslaag eroverheen. Plaats opnieuw terug in de koelkast en laag het opnieuw goed opstijven.