Appel-banaan-kokos-Cake

Ik hoor het je denken..... En Yes....!! Deze cake is gezond. En ook erg lekker. Het heeft eigenlijk iets weg van bananenbrood. Maar ik vind bananenbrood geen brood. Want je doet er toch geen kipfilet op? of kaas? Vandaar dat bij mij bananenbrood gewoon bananencake heet. En dan nu deze variant erop. Het maken van een bananencake is zo gepiept en meestal heb je alle ingrediënten wel in huis :) Ik vind appel erdoor lekker fris en de cake wordt daardoor wat natter. Misschien klinkt dat voor jullie heel stom of vies... maar ik vind dat lekker. Een beetje zoals rauw koekjesdeeg eten. Daar doet het mij aan denken. En ik gooide er ook nog kokos doorheen. Want dat gaat weer lekker samen met banaan!

 

Wat heb je nodig?

  • 150 gram havermout(meel)
  • 40 gram kokosrasp
  • 3 bananen
  • 1 appel in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 10 gram bakpoeder

Verwarm de oven voor op 170 graden. Indien je een keukenmachine hebt kan je daarin alle ingrediënten (behalve de kokos en appel) doen en gewoon mengen. Er ontstaat dan een beslag. Als laatste voeg je de kokos en appel toe, en deze roer je er handmatig doorheen. Bekleed een bakblik met bakpapier en giet het beslag erin. Plaats in het midden van de oven en bak ongeveer in 25 minuten gaar.

Wanneer je geen keukenmachine hebt, kan je de banaan fijn prakken met een vork en daarna de ingrediënten erdoorheen roeren (ook weer de kokos en appel als laatste).