Zomerse & calorie-arme ijskoffie

Ik ben al een tijd aan het experimenteren met ijskoffie. Deze drankjes zijn helemaal hip en op bijna elk Foodstagram account is er al een variant voorbij gekomen.  Soms heb ik het gevoel dat ik achterloop. Echter, een jaar of 4/5 geleden dronk ik mijn eerste ijskoffie al bij de HEMA. Samen met een vriendinnetje ging ik speciaal de stad in om deze te drinken. Helemaal verslaafd waren we. De jaren erna verdween de ijskoffie een beetje naar de achtergrond. Tot voorjaar 2017..... de ICED coffees schieten als koffiebonen uit de grond. De ene nog lekkerder en mooier dan de ander. Met slagroom, met karamel, met chocolade. Starbucks is er niks bij. Iedereen lijkt te veranderen in een heuse Barista. En ik sta nog in de keuken om een gezonde koffie te maken. Want in gewone normale warme koffie zitten 0,1kcal. Dus waarom moeten er in ijskoffie ineens zoveel zitten?! Dus bij deze... ijskoffie met 35 kcal. Het kunnen er nog minder worden als je de cappuccino poeder weglaat....!

Wat heb je nodig voor een groot glas (zoals op de foto)

  • 2 zakjes oploskoffie (ik gebruikte Nescafé) eventueel gezoet met zoetjes
  • half zakje cappuccino poeder
  • flinke scheut karamel siroop van WaldenFarms (te koop bij Body & Fitshop wanneer je op de link rechts op mijn pagina klikt)
  • 100-150 ml amandelmelk ongezoet
  • hand ijsklontjes

Zet de waterkoker aan en maak koffie met de twee zakjes nescafé (voeg eventueel zoetjes toe om het zoeter te maken). Plaats deze in de koelkast en laat helemaal afkoelen. Wanneer de koffie koud geworden is schenk je het over in de keukenmachine of blender. Voeg de amandelmelk, cappuccino poeder, karamelsiroop en ijsklontjes toe. Zet de keukenmachine/ blender aan en de ijskoffie wordt gemaakt!