Gezonde Cappuccino-Chocolade mousse

Een van de mooiste ontdekkingen op instagram was de chocolade mousse gemaakt van rijpe avocado's. Het internet ging er los op. Omdat ik geen fan ben van avocado heb ik het recept nooit gemaakt. De smaak vind ik simpelweg niet lekker. En er zitten misschien wel goede vetzuren in, maar die zitten ook in andere voedingsmiddelen. Echter had ik laatst avocado's gehaald (niet voor mezelf) en deze waren blijven liggen. De avocado werd steeds donkerder en was rijp om op te eten of binnen 24 uur weg te gooien. En dat laatste vind ik toch altijd wel zonde. Daarom besloot ik om toch de mousse te gaan maken. Uiteraard wel met een eigen twist. En het viel niet tegen. Nog steeds ben ik geen fan. Maar als jij dat wel bent, is dit recept zeker een aanrader!

Wat heb je nodig voor twee porties:

  • 1 (rijpe) banaan
  • 1 (rijpe) avocado
  • 2 zakjes cappuccino poeder
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 grote zoete dadels
  • 1 eetlepel ongezoete amandelmelk

Snijd de banaan in 3 grote stukken en doe deze samen met de geschilde en ontpitte avocado in een keukenmachine of blender. Doe de dadels erbij en mix goed. Doe daarna de cappuccino-en cacaopoeder erbij samen met de amandelmelk. Blijf mixen totdat de substantie van de mousse ontstaan is. Schep nu over in leuke bakjes of glaasjes en voila.... cappuccino-chocolade mousse :)