Kwarkbrood met blauwe bessen

De laatste weken ben ik verslaafd aan dit kwarkbrood. Sinds ik deeltijd werk vlieg ik voornamelijk in de ochtend. Dat betekend dat ik mijn ontbijt mee moet nemen het vliegtuig in. En dan is het handig als het makkelijk en snel tussendoor op te eten is. De afgelopen vluchten heb ik dus mijn trommeltje gevuld met kwarkbrood. En er is geen enkele collega geweest die niet even in mijn bakje kwam gluren met de vraag.... wat is dat? En dan legde ik uit wat het is, en hoe ik het gemaakt had. Aan de positieve reacties te zien leek het me een goed idee om het recept te delen. Ik heb er al meerdere varianten op gemaakt (die ik ook binnenkort zal delen met jullie) Op de foto heb ik er ook een lekkere koude ijskoffie bij gemaakt. Het recept daarvan vind je hier

Wat heb je nodig?

  • 400 gram magere (vanille) kwark
  • 4 eiwitten
  • 120 gram havermout
  • 30 gram eiwitpoeder white chocolate/vanille/banaan
  • handje blauwe bessen
  • half zakje (5 gram) bakpoeder

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Scheid de eieren, en bewaar alleen de eiwitten. Doe vervolgens alle ingrediënten behalve de blauwe bessen (en eventueel nootjes) in een kom. Roer met een lepel goed door. Als laatste kan je het fruit en de noten erdoorheen roeren. Er ontstaat een nat beslag. Giet dit in het cakeblik en plaats het in het midden van de oven. Bak gaar in 20 minuten. Het kan zijn dat de bovenkant wat inzakt, maar de smaak wordt er niet minder op.