Poké-bowl met kip

Poké-bowl; een traditioneel gerecht uit Hawaii waarbij verse & kleurrijke producten centraal staan. In Hawaii wordt het voornamelijk met vis gegeten. De groenten worden in kleine blokjes gesneden en in een grote kom bij elkaar gedaan. Geserveerd met een lekkere saus. Ik heb dit gerecht al op verschillende manieren gegeten en het blijft te gek! Deze variant is er eentje met kip. Je kan kiezen uit je favoriete groenten en deze kort koken/ wokken. In plaats van kip kan je dus ook kiezen voor vis of vegetarisch.

Wat heb je nodig?

 

  • 100 gram kip in blokjes
  • half blikje (100 gram) kikkererwten
  • 1 zoete aardappel
  • 100 gram zoete puntpaprika
  • 100 gram broccoli
  • paar cherry tomaatjes
  • soja saus

Snijd de broccoli in roosjes en kook kort in warm water. Voeg een beetje zout te aan het water. De broccoli moet krokant blijven en mag niet zacht worden. Ook de zoete aardappel kan je in dezelfde pan laten meekoken totdat deze beetgaar is. Bak de kip in een wokpan met wat zout, peper, paprika en sojasaus. De zoete paprika kan ook kort gebakken worden met een beetje kokosolie. Doe de groenten in een grote kom en voeg de kip erbij. Giet een beetje sojasaus eroverheen om het af te maken. Eet smakelijk!