Chocolade Brownie

Geef toe..... Deze brownie ziet er toch ontzettend smeuïg uit? Een heerlijke volle chocolade smaak bij elke hap. De brownie is echt zoals een brownie hoort te zijn, ruikt naar chocolade en heeft een goede textuur. De basis van deze brownie is zoete aardappel. Een verrassend ingrediënt die een extra bite geeft aan de brownie. Het fijne van dit recept is dat het snel gemaakt is. En de brownie hoeft niet af te koelen naderhand. Want wat is er lekkerder dan een warme chocolade brownie vers uit de oven?

Wat heb je nodig voor 6 grote stukken?

  • 150 gram zoete aardappel
  • 50 gram pure chocolade
  • 120 gram eiwitten (ongeveer 4 stuks)
  • 2 eetlepels honing of andere zoetstof
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 1/2 zakje bakpoeder

verwarm de oven voor op 170 graden. Schil de zoete aardappel en snijd in stukjes. Gebruik een sterkte keukenmachine om daar de aardappel in fijn te malen. Voeg de chocolade, eiwitten, honing, havermout, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix tot een glad beslag ontstaat. Bekleed een cakeblik met bakpapier en schenk hier het beslag in. Plaats het blik in het midden van de oven en bak de brownies in 30 minuten gaar.