Foodblogger Tour Tilburg

Begin juni ontving ik een mailtje van Anne. (AnneTravelFoodie) Met daarin de uitnodiging voor een Foodblogger Tour in haar stad Tilburg. Of ik zin had om ook te komen? Daar hoefde ik geen 2x over na te denken...!

 

Op dinsdag 8 augustus pakte ik de trein van Nijmegen naar Tilburg. Met gezonde spanningen bekeek ik nog even de profielen van de andere bloggers die ook zouden komen. De meeste meiden "kende" ik al via Instagram, en nu zou ik ze in Real Life gaan ontmoeten.

 

Buutvrij

 

Om 11.00 hadden we afgesproken bij Buutvrij, een creatief koffie café op loopafstand van het centraal station. Daar zaten de meiden te wachten, allemaal net zo knap en lief als op in hun Instagram-profiel. 

 

Onder het genot van een heerlijk kopje White Wonder thee leerden we elkaar een beetje kennen. Ietwat ongemakkelijk werden de eerste Instagram foto's gemaakt. (niet veel later zou dit ontaarden in een foto-oorlog, zie foto's hieronder) Ik voelde me erg op mijn gemak bij Buutvrij, de gezellige sfeer en het vriendelijke personeel zorgde voor een waar huiskamergevoel. De keuze uit koffie is rijkelijk evenals de gezonde snacks. 

Pleïade

De tweede stop was Pleïda. Een super schattig en verstopt plekje aan de Nieuwlandstraat. Op het eerste gezicht is het een winkeltje waar o.a. boeken, sieraden, tarotkaarten en wierook verkocht wordt. Maar niets is minder waar, in het midden van de winkel is een bio-café gevestigd. Hier worden vegetarische en biologische ontbijtjes en lunches geserveerd. Wij mochten de zelfgemaakte chocolade-taart met sinaasappel proeven. Hmmm....! Die was echt ontzettend lekker :) Alles wordt met liefde gemaakt, en dat proef je. De dames zijn ontzettend vriendelijk. Evenals de oude hond die zich graag even laat knuffelen.

Tien Tilburg

Aan de overkant van de Nieuwlandstraat bevind zich De Tien. Een conceptstore waar je je kan laten inspiren door vernieuwende en creatieve producten op het gebied van Fashion, Food & Furniture. Bij binnenkomst is de sfeer meteen goed. De meiden van Tien hebben een lange tafel gedekt met mooie borden en heerlijke aardbeien smoothies. De Foodbloggers gaan los. De mooiste foto's worden gemaakt én gedeeld op Instagram. Wij krijgen dan ook heerlijke tosti's geserveerd! Met geitenkaas en zalm. Wat een verwennerij. Het leuke van deze conceptstore is dat alles om mij heen te koop is. 

Terwijl ik geniet van mijn smoothie en de warme tosti kijk ik naar de meiden, luister naar alle verhalen en geniet. Wat een fantastische medium is Social media. En wat ontzettend leuk dat wij te gast zijn bij deze mooie eettentjes. Waar we in de watten worden gelegd en getrakteerd op de smakelijkste hapjes. Na het eten van de tosti kijken we nog even in de winkel rond. Wat een mooie spulletjes worden hier verkocht. Hele leuke kleren, sieraden en accessoires. Voor een leuk prijsje stel je de mooiste outfits samen. En de meiden van de winkel staatn klaar om je te adviseren en helpen!

 

Locals

Wij wandelen een stukje door Tilburg naar de volgende Hotspot. Jammer dat het regent vandaag. De stad is daardoor rustig en ietwat verlaten. Maar dat mag de pret niet drukken. Op naar ons volgende hapje bij; Locals !!

Een klein schattig barretje waar je je meteen thuis voelt. Zo omschrijft Locals zich. En daar kan ik me wel in vinden. De authentieke inrichting geeft een soort vakantiegevoel. Aan de muur hangt een groot krijtbord met daarop lekkere koffies en foodopties. Alles wordt gemaakt met lokale streekproducten waardoor zij staan voor pure ambacht. Zelfs de koffie wordt zelf gemalen. De keuze is dan ook eindeloos.... ik kan kiezen uit maar liefst 5 ijskoffies! Mijn keuze valt op de Iced Vanilla Latte. En deze smaakt echt goed. Geen flauw drankje met koffie poeder en suiker. Maar een echt goede koffie met een heerlijke siroop. Hierbij krijgen wij de Chocolate-salted-caramel pie. Veeg me op.... Wat een geweldige combinatie. Elke hap smelt in mijn mond. En bijna wil ik om een tweede stuk vragen. Maar ik houd me braaf in. 

Waar/ Eatonomy
Onze volgde stop is Eatonomy gevestigd in de Waar aan de Juliana van Stolbergstraat. De wereldwinkel Waar is bij vele wel bekend. Hier worden duurzame producten verkocht, geproduceerd over de hele wereld. Eatonomy bevind zich hier en staat bekend om de suikervrije en glutenvrije taarten. Eigenaresse Barbara maakt alles zelf en besteed veel aandacht en zorg aan de smaak en receptuur van de taarten.

Bij binnenkomst is ook hier een mooie tafel gedekt. Middenin de winkel mogen wij gaan genieten van een heerlijk stuk Lemon Pie. Wederom voel ik me ontzettend verwend omdat er zoveel moeite gedaan wordt voor ons. Alles is tot in de puntjes geregeld. Eigenaresse Barbara van Eatonomy was helaas ziek, maar zorgde er toch voor dat wij konden genieten van taart en een gezellige ambience. En geloof me... deze taart wil je gaan eten. 

De wagon/ De Houtloods

Onze laatste Hotspot is een hele bijzondere. Vlakbij het centraal station is namelijk een wagon getransformeerd tot eetbar. De wagon is het "brutale" broertje van de Houtloods. Bij binnenkomst worden we vriendelijk begroet door Sander en Nik. Twee jonge mannen die de oprichters en bedenkers zijn van dit mooie concept. Een Belgische trein is helemaal omgebouwd tot een gezellige bar. Er worden geen merken verkocht (dus een cola bestellen is niet mogelijk) In plaats daarvan worden er heerlijke zelfgemaakte ijsthees geserveerd. 

 

Je kan plaatsnemen in de wagon of buiten op het sfeervolle terras. 

Er worden bij De Wagon creatieve gerechten geserveerd welke zijn opgebouwd uit verschillende componenten. Alles staat ook in het teken van de trein. Zo kan je reserveren voor een "vertrekkende rit" om 17.00-18.15 of om 20.00. Deze laatste gaat over in het nachtnet waarna je lekker kan gaan borrelen. 

 

Wij worden verwelkomd met heerlijke snacks in de wagon (het regent helaas nog steeds...) Zelfgemaakte kroepoek met dip & verse ijsthee.  Ik spiek even in de menukaart en zie ook heerlijke ontbijtjes staan. Wat dacht je van Granola met bessen en honing? Daar wil ik wel een keer voor terugkomen!

 

Hierna lopen wij door naar de Houtloods. Dit restaurant is van dezelfde eigenaren maar heeft een iets ander concept.

De keuken is het middelpunt van het restaurant. Je wordt meteen aangetrokken door de strakke lijnen en het mooie interieur. De gasten kunnen letterlijk meekijken in de keuken en zien hoe het eten bereid wordt. 

 

Wij krijgen ook allemaal een paar heerlijke hapjes. Zoals de gekarameliseerde kip en bietenmousse. Allemaal even lekker en bijzonder. 

 

Het einde....

Na deze hapjes zit de Food Tour er bijna op. Van Anne krijgen we allemaal nog een goed gevulde Goodiebag mee naar huis met daarin allemaal lekkers en cadeatjes van de eetcafe's waar wij geweest zijn. Met een knuffel en kus nemen we afscheid van elkaar. Wat een geweldige dag is het geweest. Hopelijk zie ik iedereen nog een terug. En voor mijn lieve lezers.... Tilburg is echt een aanrader en ik ga er zeker nog een keer naartoe. De vraag is.... wie gaat er met mij mee?? <3