Kikkererwten Ontbijtkoek

Jullie hebben er op moeten wachten, maar hier is eindelijk het recept van de ontbijtkoeken gemaakt van kikkererwten. Klinkt misschien een beetje vreemd.... maar geloof me. Deze is zeker de moeite waard. Ik doe er graag een beetje jam op. Of pindakaas. Maar chocoladepasta is misschien ook een goed idee. Ben je geen zoetekauw? Dan laat je het beleg gewoon weg en geniet je van de koeken à naturel.

 

Kikkererwten worden vaak gebruik in hartige gerechten. En met dit recept wil ik bewijzen dat je er ook prima een zoet baksel mee op tafel kan zetten!

Wat heb je nodig voor 5 grote koeken?

  • 1 blik kikkererwten (ongeveer 400 gram uitgelekt)
  • 130 gram havermout(meel) of amandelmeel/ kokosmeel
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels pindakaas
  • snufje kaneel
  • half zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier (houd deze even uit de oven nog) In een keukenmachine mix je de kikkererwten met de havermout, eieren, honing, pindakaas, kaneel en bakpoeder. Als het goed is ontstaat er nu een stevig beslag. Maak hier 5 porties van. Elke portie drukt je uit op de bakplaat zo groot als jij lekker vind. Herhaal dit met elke portie. Plaats de bakplaat nu in de oven en bak de koeken gaar in 20 minuten (afhankelijk van het soort oven kan het iets sneller/langzamer gaan) Houd de tijd in de gaten.

Laat de koeken kort afkoelen of eet ze warm met Jam. Eet smakelijk !