Acai smoothie Bowl

Ziet deze smoothie-bowl van Acai Ambition er niet heerlijk uit? Vorige week kreeg ik op zondagochtend een heerlijk kommetje goddelijkheid in mijn schoot. En nee... ik overdrijf niet. Deze Açai smoothies zijn écht lekker. Hebben jullie weleens van deze Braziliaanse vrucht gehoord? Geeft niks als het antwoord Nee is. Voordat ik mijn vriend ontmoette(die Brazilië gek is) had ik er ook nog nooit van gehoord. De afgelopen jaren heeft vriendlief meerdere soorten uitgeprobeerd. Niet alleen in Brazilië zelf, waar de Açai bowls op elke straathoek verkocht worden. Maar ook gewoon in Nederland. De smoothie-bowls worden namelijk steeds populairder. Waarom? Açai zit bomvol antioxidanten, vitamines, mineralen en vezels. De bowls zijn snel gemaakt, lekker, voedzaam en ook nog een leuk om te maken. Deze biologische is één van onze favorieten. En daarom nu ook exclusief verkrijgbaar bij Mr. Thomas Voorn

Het recept voor deze heerlijke bowl (ingrediënten per persoon)

  • 1 banaan
  • 2 bevroren pakjes Acai van Acai Ambition
  • Toppings, zelf kiezen. Bijvoorbeeld granola, fruit, kokos, pitten etc. 

Doe 3/4 van de banaan in een blender. Pak  twee zakjes Acai van Acai Ambition en houd deze kort (met verpakking en al) onder een warme kraam. Nu zijn de pakjes breekbaar. Breek in 3-4 stukken. Doe de Acai bij de banaan in de blender. Doe er een klein beetje vocht bij. Bijvoorbeeld; limoensap, kokoswater, kraanwater of citroensap. Zet de blender aan en mix net zolang tot er een smoothie substantie ontstaat. Giet dit in een mooi schaaltje en top af met lekkers. Zoals granola, fruit, kokos etc.