Koffie ijsjes

Afgelopen week was het weer een paar dagen zomers weer. En ik had zin in een ijsje. Echter, had ik net met mezelf afgesproken dat ik de hele week gezond zou eten. Zonder cheats. Dus geen snacks, koeken, chocolade etc. En daaronder valt wat mij betreft ook ijs. Daarom dook ik de keuken in om zelf iets te gaan fabriceren. En dat zijn deze koffie ijsjes geworden. Ik moet zeggen, de ijsjes zijn goed gelukt. Met slechts 30 calorieën per stuk kan een ijsje op z'n tijd dus geen kwaad. Wil jij deze ook gaan maken? Lees dan snel het recept!

Wat heb je nodig voor 6 kleine ijsjes:

Mix alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Afhankelijk van de grootte van de ijs vormpjes kan je 4-6 ijsjes maken. Wanneer alles gemixt is; tik de kan waarin het mengsel zit een paar keer op het aanrecht. Hierdoor kunnen eventuele luchtbellen verdwenen. Proef of het zoet genoeg is voor jouw smaak. Voeg anders extra karamel toe. Verdeel over de vormpjes en plaats in de vriezer. Eventueel kan je het puntje nog dippen in chocolade (cacao nibs) of koffiepoeder.