Aardbei-Bananen Brood

Het bananenbrood blijft lekker, makkelijk en ideaal als tussendoortje. Zo nu en dan bak ik er weer eentje om in te vriezen of uit te delen. Deze variant met aardbeien erin is ook een treffer. Door de aardbeien is het brood nog wat zoeter en voller van smaak. Maar ook wat compacter waardoor een plakje ook echt genoeg is. Ik heb diepvries aardbeien gebruikt omdat deze goedkoper zijn. Bovendien zijn verse aardbeien niet het hele jaar door verkrijgbaar. Een ander voordeel is dat ik bij het bakken van deze variant minder banaan nodig heb dan in een standaard bananenbrood. Opzich is er niks mis met bananen, maar in een brood gaan er al snel een stuk of 3-4. En dat tikt qua fruitsuikers en calorieën lekker aan. Om het af te maken heb ik er ook nog een aantal bevroren blauwe bessen doorheen geroerd. Dit is een van mijn favoriete fruitsoorten en mocht daarom niet ontbreken! Deze kunnen ook gewoon weggelaten worden of vervangen worden door iets anders. Bijvoorbeeld noten, abrikozen, vijgen etc.  Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder (post ik eerst nog even een extra lekkere foto van het brood)

Wat heb je nodig voor een heel brood?

  • 250 gram havermout (meel)
  • 225 gram bevroren aardbeien
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 10 gram bakpoeder
  • 3 eetlepels honing of ander zoetmiddel
  • 2 eetlepels kokosolie
  • handje blauwe bessen
  • snuf zout
  • snuf kaneel

Laat de aardbeien buiten de koelkast ontdooien.Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en zet deze even opzij. 

In een kom; meng de havermout, zout, honing, kaneel en bakpoeder. De bananen kan je het beste samen met de ontdooide aardbeien in een keukenmachine blenden. Voeg hier ook de eieren en gesmolten kokosolie aan toe. Mix totdat alles goed gemengd is. Voeg dit natte mengsel toe aan het droge mengsel in de kom. Roer er handmatig nog wat blauwe bessen doorheen. Giet het beslag in het bakblik en plaats in midden van de oven. Bak gaat in 40-45 minuten. Prik even met een satéprikker of mes in het brood om te kijken of deze goed gaar geworden is. Laten afkoelen en... eten maar!