Overnight Oats Peanutbutter & Jelly

Een rare combinatie? Nee hoor.... helemaal niet. Pindakaas en jam gaan prima samen. Ik heb al eens eerder een recept met deze twee erin gecombineerd, en dat was erg lekker! Nou is havermout of overnight oats niks nieuws. Vele zullen het al eens gegeten hebben. Sterker nog... in veel healthy foodbars wordt het tegenwoordig ook geserveerd. Havermout is booming! En terecht. Havermout geeft een langer verzadigd gevoel door de hoeveelheid vezels en langzame afgifte van de koolhydraten. Ook zijn er onderzoeken die kunnen aantonen dat havermout op een natuurlijke manier het Cholesterol en de bloeddruk verlaagd. De vitamine B6 zorgt voor verhoging van de weerstand en een betere nachtrust.

Terecht dus dat ik weer een recept heb gemaakt waarin Havermout de hoofdrol speelt. Deze combinatie zou zó uit Amerika overgewaaid kunnen zijn. Wat heb je nodig voor twee personen:

  • 200 ml cashewmelk of amandelmelk
  • 160 gram havermout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels aardbeien jam
  • 1 banaan

Snijd de banaan in plakjes. Doe de melk samen met de havermout in een kom. Roer goed door en voeg dan de pindakaas, honing en chiazaad toe. Wanneer alles geroerd is kan je het verdelen over twee glazen. Vul het glas voor de helft met havermout. Leg dan een aantal plakjes banaan in het glas en bestrijk deze met aardbeienjam. Vervolgens weer een laag havermout. Nu kan je het meteen opeten, of een nacht in de koelkast laten staan. De havermout absorbeert dan de melk, chiazaad en pindakaas en zorgt ervoor dat het de morning after nog beter smaak. Om het af te toppen kan je er in de ochtend nog een lepeltje pindakaas & jam opdoen. Eet smakelijk!