Koffie Kwarkbrood

Deze variant op mijn kwarkbrood is eigenlijk heel simpel en makkelijk. De basis is precies hetzelfde als bij dit recept, maar dan net even anders! 

 

Ik vind het kwarkbrood ideaal als ontbijt wanneer ik een drukke ochtend heb. Bijvoorbeeld dagen waarom ik moet trainen én vliegen. Dan is een uitgebreid havermout papje koken geen optie. Dit kwarkbrood maak ik 2x per week, en dan kan ik er vier dagen van eten. Het is namelijk gewoon in de koelkast te bewaren (mits verpakt in folie om uitdroging te voorkomen)

 

Voor deze variant heb ik koffie toegevoegd. En niet zomaar koffie, maar de mocca variant. Deze geeft net wat meer smaak. Ook extra lekker om de cappuccino eiwitpoeder van body & fit toe te voegen! Dit geeft allemaal net wat meer smaak aan het kwarkbrood. De eiwitpoeder zorgt voor nóg wat extra proteïne. 

Wat heb je nodig:

  • 300 gram magere (vanille) kwark

  • 3 eiwitten   
  • 30 gram eiwitpoeder cappuccino smaak
  • 120 gram havermout
  • 100 gram cannellini bonen
  • 2 zakjes oploskoffie Mocca smaak

Verwarm de oven voor op 170 graden. In een blender of keukenmachine; mix de cannellini bonen met de eiwitten. Voeg de kwark en het eiwitpoeder toe en mix tot het een glad geheel geworden is. Giet het mengsel over in een mengkom en roer de havermout erdoorheen. Voeg nu de koffie poeder toe. Bekleed een cakeblik met bakpapier. Giet hierin het beslag voor het kwarkbrood. Het cakeblik kan nu de oven in. Controleer na 15-20 minuten met een satéprikker of de binnenkant al gaar is.