Mega Chewy Pindakaas- Banaan-chocolade cake

Aiii wat is deze goed gelukt zeg. Misschien niet qua textuur, maar dat vind ik juist fantastisch. Deze cake is zó smeuïg dat ie bijna uit elkaar valt. Als ik een plak afsnijd crumbled het pindakaas-banaan-chocolade broodje bijna uit elkaar. I know... de naam is een hele mond vol. Maar er zit ook zoveel lekkers in. Het standaard bananenbrood maak ik bijna nooit meer. Ik bedenk constant een nieuwe variatie. Bijvoorbeeld deze met aardbeien. En nu dus deze met pindakaas én chocolade. En geloof me... dat gaat prima samen.

 

Bij het bedenken van dit recept keek ik gewoon naar de ingrediënten die ik in huis had. Chocolade en pindakaas staan standaard in de kast. En nou had ik ook nog drie bananen die bruine plekken begonnen te vertonen. Daar moest ik iets mee gaan doen. Daar wilde ik iets mee gaan doen. Havermout heb ik trouwens ook in overvloed. Dus moest ook een ingrediënt worden. Het leek me lekker als de chocolade zou gaan smelten in het recept. En de keuken zou ruiken naar een gezellige herfstdag. 

 

Uiteindelijk is deze cake mooi klein en compact geworden. Bovendien heb ik geen eieren gebruikt. De cake is perfect voor bij de koffie of thee! Het recept staat hieronder......!

Ingrediënten:

  • 3 rijpe bananen
  • 180 gram havermout
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 100 gram chocolade in stukjes (of kant en klare chocolate chips)
  • snuf kaneel
  • snuf zout
  • 2 eetlepels honing

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Mix de bananen in een keukenmachine. Voeg hierna de pindakaas, honing, bakpoeder, kaneel en zout toe. Mix gedurende 30 seconden. Voeg nu de havermout bij beetjes toe zodat de keukenmachine niet vastloopt. Het is de bedoeling dat het een dik beslag wordt. Kan jouw keukenmachine dit niet aan, doe het dan met de hand in een kom. Als alles gemengd is kunnen de chocolade stukjes erdoor geroerd worden. Giet het beslag in het bakblik en druk goed aan. Plaats in het midden van de oven en bak gaar in 20-25 minuten.