Fluffy Ananas Pannenkoeken

Het begon ermee toen ik op mijn vrije dag pannenkoeken wilde gaan bakken. Gezonde uiteraard, met banaan als basis. Dat wordt op instagram door alle keukenprinsessen en prinsen gedaan. En ja... daar had ik ook trek in. Maar; ik had geen bananen in huis. En omdat het buiten herfstachtig regende, wilde ik ook niet naar de supermarkt lopen om één banaan te gaan halen. Mijzelf kennende zou ik dan met veel te veel eten weer terugkeren naar huis. 

 

Mokkend keek ik om me heen in de keuken. Hangry als de pest. Ik wilde pannenkoeken. Punt. En als ik honger heb, wordt ik chagrijnig. Mijn oog viel op mijn verdorde ananas in de vensterbank. Die stond er al een week. In het begin prachtig te shinen om opgegeten te worden. inmiddels redelijk bruin en sombertjes in het hoekje. 

Wachtend om gegeten te worden. Ik was eigenlijk van plan geweest om er een Smoothie mee te maken. Maar nu kreeg ik een beter idee. Zou ik ook met ananas pannenkoeken kunnen bakken? Ik verzamelde al mijn ingrediënten en ging aan de slag. En yes... het resultaat is echt verbluffende te noemen. Zeker een aanrader voor jou!

 

Wat heb je nodig voor 4 dikke pannenkoeken? (genoeg voor jou alleen dus)

  • 200-250 gram (verse) ananas
  • 3 eetlepels honing
  • half zakje (5 gram) bakpoeder
  • 2 eieren
  • 150 gram havermout
  • scheut kokosmelk of ongezoete amandelmelk
  • snuf zout
  • 1 schep eiwitpoeder vanille (of welke smaak jij wilt. Weglaten kan ook; gebruik dan wat meer havermout en een beetje vanille extract)

Snijd de ananas in stukken en doe het in een sterke blender of keukenmachine. Mix totdat de ananas verpulverd is. Voeg de honing en eieren toe en mix opnieuw. Voeg hierna de melk, bakpoeder, zout en eiwitpoeder toe en meng opnieuw. Het beslag wordt nu steeds dikker. Giet het over in een kom en roer de havermout(meel) erdoorheen. Is het beslag niet dik genoeg voor je? Voeg meer havermout toe. Is het juist te dik? Voeg meer melk toe. 

 

Verhit een beetje kokosolie in een pan en zet het vuur laag. Je kan een bakvormpje (ronde) gebruiken in de pan als je perfecte ronde pannenkoeken wilt. Giet het beslag hierin en bak bruin aan beide kanten. Bestrooi met kokos snippers of schenk er lekker stroop overheen. Eet smakelijk!