Skinny pompoen chocolademelk

De dagen worden korter en kouder. Nog even en de verwarming gaat aan. Inclusief zachte sloffen en warme deken op de bank. En daar hoort toch chocolademelk bij?

Je kan echt de gekste dingen met pompoen doen, wist je dat? Neem nou dit recept. Wie had ooit gedacht dat je er chocolademelk mee kan maken?! Nou ik niet hoor. Het leek me wel lekker om een Smoothie te maken met pompoen. Ik had nog melk, kruiden en bananen. Maar ik zou niet origineel zijn als ik besloot om eens iets anders te gaan proberen.

 

Ik besloot zelfs een stapje verdergegaan. In plaats van bananen, ging ik er cacao doorheen doen (want je weet het..... cravings...) Samen met de pompoen ontstond er een romige substantie. Ik was nog niet overtuigd van de smaak. Te bitter. Dus maakte ik mijn experiment wat zoeter met een beetje zoetstof, kaneel en speculaaskruiden. Ik voegde nog wat melk toe waardoor de substantie ook minder dik werd. Ik was bijna tevreden.... maar nog niet helemaal. Het was inmiddels geen smoothie meer.... en begon op een milkshake te lijken. En die wilde ik warm gaan opdrinken. Dus bliep... in de magnetron. Nu smaakt de "smoothie" goed. Het was chocolademelk geworden!

 

Deze chocolademelk is dus echt gemaakt van groenten. En ja, het smaakt nog lekker ook. Zeker met een snuf kaneel en/of speculaaskruiden erdoorheen. Het lijkt misschien een gekke en rare combinatie, en het smaakt natuurlijk niet écht zoet zoals de kant en klare chocolademelk uit de supermarkt. Maar daar zit dan ook veel suiker in. Hierin niet! En dat maakt deze pompoen chocolademelk toch echt een stuk gezonder. 

Wat heb je nodig voor één grote kop?

  • 50 gram pompoen puree (deze maak ik zelf)
  • 1 theelepel cacaopoeder (maar meer mag ook)
  • beetje zoetstof naar smaak
  • snuf kaneel
  • 150 ml amandelmelk/ kokosmelk/ sojamelk (wat jij lekker vind)

Doe alles in een keukenmachine of blender. Mixen..... en klaar. Ja echt!!

Oké, alleen nog even opwarmen in de magnetron of in een pannetje op het vuur dan :) Geniet ervan!!