Wortelhavermout met pindakaas & warme kaneelappel

Terwijl het buiten herfstachtig oranje kleurt. De bomen hun bladeren verliezen en de dagen korter worden... duik ik steeds vaker de keuken in voor warme en voedzame ontbijtjes. Een van mijn favorieten blijft warme havermout. Havermout zit bomvol vezels waardoor het een langer verzadigd gevoel geeft. Bovendien kan je er eindeloos mee variëren.

 

Mocht jij moeite hebben om dagelijks genoeg groente binnen te krijgen, dan kan je er ook courgette, wortel, bloemkool of pompoen doorheen doen. Wanneer je de havermout goed maakt, proef je daar helemaal niks van! Ik kies 9/10 keer voor de wortel omdat deze van zichzelf al wat zoeter is. 

 

Deze combinatie met wortel, pindakaas én warme appel is echt een aanrader om te gaan maken. Lekker op de bank met een dekentje en een kom van deze havermout en de herfst is meteen een stuk minder erg!

 

Wat heb je nodig?

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 100 ml water
  • 60 gram havermout
  • 100 gram geraspte wortel
  • 1 schep eiwitpoeder (vanille, witte chocolade, banaan, etc etc)
  • halve appel
  • snuf kaneel/ speculaaskruiden
  • 1 eetlepel pindakaas

Giet de melk af en doe deze samen met het water in een steelpannetje. Plaats dit pannetje op een laag vuurtje. Rasp de wortel fijn en doe deze samen met de afgewogen havermout bij de melk. Laat het zachtjes pruttelen zodat de pap lekker dik kan worden. Na een minuut op vijf zul je zien dat de havermout een groot deel van het vocht opgenomen heeft. Roer nu de eiwitpoeder erdoorheen. In een aparte bakpan kun je de appel gaan bakken. Snijd de appel in stukjes (schil mag je erop laten) Doe een beetje kokosolie in de bakpan en voeg de gesneden appeltjes toe. Bestrooi met kaneel (en speculaaskruiden)  Zodra de appel zacht geworden is, is het klaar. Doe de pap in een kommetje met de appel bovenop. Schep er nog een lepel pindakaas op en klaar....!!!