Avocado Hummus

Ik maak bijna geen hartige recepten. En al helemaal niet met avocado, want dat lust ik niet zo graag. Dat ik hummus gemaakt hebt, is dan weer niet raar. Want hummus eet ik graag, vers gemaakt van kikkererwten of gewoon kant en klaar gekocht. Lekker met wat rauwkost om te dippen. Toen vriendlief nog een aantal groene rakkers had liggen, die echt op moesten, vroeg hij me of ik er geen gezond recept mee kon maken. Win/ win situatie natuurlijk.

 

Ik had al eens chocolade mousse gemaakt van avocado dus dat viel af. En verder kon ik geen zoet recept verzinnen waar ik zin in had. Dus werd het iets hartigs! En deze hummus met avocado is gewoon lekker én makkelijk! Zelfs ik lust 'm :)

 

Wat heb je nodig voor een flinke bak zoals op de foto?

  • 1 blik kikkererwten uitgelekt (ongeveer 265 gram)
  • 2 grote rijpe avocado's
  • 4 theelepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie (meer mag ook)
  • snuf zout
  • snuf knoflook
  • snuf peper
  • 4 eetlepels Tahini

In een keukenmachine alle ingrediënten behalve de avocado mixen totdat er een smeuïg en creamy substantie ontstaat. Nu kan je de avocado's pellen en ook in de keukenmachine erbij doen. Zet deze nogmaals aan en laat het apparaat zijn werk doen. Na enkele minuten heb jij een mooie lichtgroene avocado Hummus gemaakt. Een kind kan de was doen!

Serveer met rauwkost, brood of de lekkere crackers van Atkins Nederland