Chocolade havermout van Turtle Cereals

Wederom werd ik verwend met een cadeau pakket. Deze keer van Turtle Cereals. Hierin zaten twee van de beste porridge pakketten die zij verkopen. Porridge is havermout, en momenteel een van de meest populaire ontbijtjes in Nederland. Er zijn veel soorten en maten verkrijgbaar. Tenslotte kan je er eindeloos mee variëren en de havermout helemaal afstemmen op jouw smaak en behoefte. 

 

Waarom Turtle Cereals?

Er is niks mis met havermout flakes waarmee je zelf havermout maakt. Dit doe ik zelf bijna elke dag (zie ook mijn ontbijt recepten) Door het zelf te maken komen er geen onnodige suikers en toevoegingen in het ontbijt terecht. 

 

Turtle Cereals claimen volledig biologisch, glutenvrij en zoet van nature te zijn. De havermout is geteeld zonder schadelijke stoffen en ecologisch verpakt zonder bewaarmiddelen en toegevoegde suikers. De Turtle Cereals zijn kant-en-klaar en verrijkt met bijvoorbeeld chocolade of superfoods. Het enige wat je hoeft toe te voegen is melk naar keuze. Bijvoorbeeld sojamelk of amandelmelk. Alle zes soorten zijn gemaakt van haver en daardoor dus glutenvrij, ideaal voor mensen met een gevoelige spijsvertering.  Turtle gegarandeerd dat de havermout geheel glutenvrij is gebleven tijdens het verwerkingsproces. En dat is voor mensen met coeliakie erg prettig. 

 

LEES SNEL VERDER

Toen ik de producten thuisgestuurd kreeg ben ik uiteraard meteen de verpakking gaan bestuderen. De hoeveelheid suikers per 100 gram is gemiddeld 10 gram. Dit komt met name doordat er bijvoorbeeld chocolade of rozijnen aan toegevoegd zijn. Wanneer je zelf havermout maakt voeg je misschien ook wat extraatjes toe. Dus dit is niet extreem hoog. De hoeveelheid vet per 100 gram ligt ook onder de 10 gram. De hoeveelheid eiwitten is wat laag; ongeveer 12 gram per 100 gram. Dit kan je oplossen door er bijvoorbeeld nog eiwitpoeder doorheen te doen.

 

Waar te koop?

De producten zijn alleen online te koop en daarom zeer exclusief. Kijk snel op DEZE website voor meer informatie. Je kan zoals gezegd kiezen uit zes soorten smaken. Ik heb de chocolade/banaan en Naturel proberen. En beide zijn echt erg lekker! Deze ga ik zeker nog eens bestellen.

 

Het recept voor bovenstaande havermout is dan ook compleet gemaakt met Turtle Cereals. Ik heb er een beetje extra chocolade ingedaan omdat het zaterdag was :)