Sinterklaas Fudge

Op 5 december vieren we weer het jaarlijkse Sinterklaas feest. En daar hoort natuurlijk een hoop snoepgoed bij. Ik ben al een tijdje bezig met het maken en uitproberen van verschillende lekkere snacks. Deze sinterklaas Fudge mag niet ontbreken. De pepernoten lagen in September al in de winkels. Dat gaf een hoop commotie. Vele vonden het veels te vroeg. De zomer was nog amper voorbij. En heel eerlijk gezegd, was ik het daar wel mee eens. Echter, het gaf mij in oktober al de kans om deze Fudge te gaan maken. Ruim op tijd voor de intocht van Sinterklaas. Op knusse, koude avonden is een stuk van deze heerlijke Fudge ondenkbaar.

 

En nee... deze is helaas niet gezond. Maar dat is al het snoepgoed van de goedheiligman niet. Dus dan kan je het maar beter goed doen. En zowel de pepernoten, schuimpjes als chocoladeletters combineren! Ik heb gekozen voor melkchocolade. Maar pure of witte chocolade kan natuurlijk ook. Of wat dacht je van de speciale letters die ook in de winkels liggen? Ik heb de karamel/zeezout gezien en cappuccino. Reken maar dat die de Fudge nóg lekkerder maken!

Het recept is eigenlijk heel erg simpel:

  • 100 gram ongezouten boter
  • 250 gram chocolade (letter)
  • 2 eetlepels honing of agave siroop
  • 100 gram kruidnoten
  • 100 gram schuimpjes

Bekleed een bakvorm (ik gebruikte een cakeblik) met bakpapier. Snijd de schuimpjes en kruidnoten in grote stukken. Breek de chocolade in blokjes en doe deze samen met de boter in een steelpannetje. Zet dit pannetje op een laag vuurtje. De chocolade mag niet aanbranden. Zodra de chocolade gesmolten is en goed doorgeroerd met de boter, kan je het over 2 kommen verdelen. In de ene kom met chocolade doe je de gesneden schuimpjes en kruidnoten. Dit mengsel roer je goed door en stort je vervolgens in het cakeblik. Giet nu de rest van de chocolade eroverheen en versier deze met nog wat schuimpjes en kruidnoten. Plaats in de koelkast en laat de Fudge hard worden. Hierna is deze direct eetbaar! Geniet ervan, en wordt niet té misselijk ;)